Novaplus

stedelijk secundair onderwijs

Wie zijn we

Bij Novaplus stomen we je klaar voor de STEM-wereld van morgen. In alles wat we doen en in elke les die we geven zetten we onze STEM-bril op. Je leert bij ons probleemoplossend en onderzoekend leven en studeren.

Toekomstgericht

Dankzij ons Europees STEM-label krijg je toegang tot de beste labs en netwerken van bedrijven en universiteiten. Elk jaar nemen we je mee op bedrijfsbezoek.

In onze lessen koppelen we de leerstof vaak aan maatschappelijke vraagstukken. Zo leer je bruggen bouwen en out of the box denken.

 

 

Samen

Onze bijzondere lesaanpak is gericht op samenwerken. Bij ons vind je geen aparte bank voor elke leerling, wel klaslokalen met diverse zit- en leerhoeken waar je in groepjes de leerstof kan verwerken. Zo leer je van elkaar, maar ook mét elkaar samenwerken en communiceren. Dat zorgt niet alleen voor sociale en mondige jongeren, maar ook voor een open en warme sfeer op school.

 

 

Transparante communicatie

Onze leraren zijn altijd aanspreekbaar, net als onze fixers: dat zijn leerlingen die anderen helpen waar nodig. We willen dat je je goed voelt op school, pesten komt bij ons dan ook weinig voor. We zijn een open school en die openheid is er niet alleen tussen leerlingen en leraren, maar ook tussen leraren en ouders. We zien elke ouder als een partner.