Omnimundo

kleuter- en lagere school

Inschrijven en praktische info

Start in Omnimundo, een toffe school in het centrum van Antwerpen

Onze school heeft nog vrije plaatsen voor het schooljaar 2019-2020. Wil je je kind nog inschrijven? Neem dan rechtstreeks contact op met ons.

Elk schooljaar, van eind januari tot midden februari, organiseert onze school kijkmomenten. Op die manier krijg je heel snel een beeld van onze school, onze leerkrachten en onze troeven. De 

kijkmomenten voor volgend schooljaar zijn nog niet gepland. Wil je je kind aanmelden voor schooljaar 2020-2021? Neem dan in december een kijkje op deze pagina.

Om te kunnen inschrijven in één van onze kleuter- of lagere scholen moet je je kind eerst aanmelden. Aanmelden is nog niet gelijk aan inschrijven. 

Inschrijven kan na een afspraak met de directeur. Na de administratieve inschrijving, wordt nog een gesprek aangeboden met de zorgcoördinator. 

Aanmelden voor schooljaar 2020-2021

De dagen en uren waarop de aanmelding start en eindigt, komen op deze pagina in december.

Voor je je kind in onze school kan inschrijven, moet je hem of haar eerst aanmelden via het Centraal Aanmeldingsregister (CAR). Kinderen die broers of zussen hebben in onze school of kinderen met voorrang kunnen zich vroeger aanmelden. De aanmeldperiode ligt meestal in januari en februari. Hierna moet je je kind nog inschrijven in de school. Aan de hand van bepaalde criteria wordt bepaald in welke voorkeurschool je je kind kan inschrijven. 

Aanmelden met voorrang

Tijdens deze periode kunnen kinderen die een broer of zus hebben in een bepaalde school aangemeld worden in diezelfde school. Dit geldt ook voor kinderen van personeel. 

Stap 1: Meld je kind online aan bij de school van broer of zus (of bij de school waar je zelf werkt).
Stap 2: Je krijgt een e-mail en brief waarin je school vermeld staat.
Stap 3: Schrijf je kind in.

Aanmelden zonder voorrang

Tijdens deze periode kunnen alle kinderen aangemeld worden en kan je als ouder een voorkeur voor bepaalde scholen opgeven.

Stap 1: Bezoek scholen in de buurt. Kies best meer dan vijf scholen.
Stap 2: Meld je kind online aan. Zet de scholen in volgorde van je voorkeur.
Stap 3: Je krijgt een e-mail of brief waarin je school vermeld staat. Je moet je kind dus nog effectief inschrijven in de school die in de brief staat. De inschrijving is pas definitief als je het inschrijvingsregister hebt ondertekend.
Stap 4: Schrijf je kind in.

Hoe werkt het?

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Dan kan je beroep doen op meerdere organisaties: de lijst van organisaties krijgt momenteel een update. 

Of neem contact op met Helpdesk Aanmelden:
T: 0800 62185
http://helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be

Na de aanmeldingsperiode?

Wil je inschrijven in onze school maar is de aanmeldingsperiode voorbij? Neem dan rechtstreeks contact op met ons. We kunnen je kind inschrijven als er nog vrije plaatsen zijn.