Omnimundo

kleuter- en lagere school

Lagere school

Welkom op ons eiland Omnimundo, waar het altijd leuk vertoeven is!

We nemen je graag mee op een reis doorheen alle pitoreske plaatsjes

 

L1 - De letterboom

L1Welkom in het eerste leerjaar!
De eerste stap in de grote school wordt gezet bij juf Ine en juf Tine in het eerste leerjaar. Jullie zijn al groot maar tegelijkertijd ook nog zo klein. Gedurende het jaar gaan jullie leren lezen, schrijven en rekenen. Maar ook jezelf, de klas en de wereld op verschillende vlakken verder ontdekken. Natuurlijk gaat dit ook nog steeds gepaard met de nodige creativiteit van liedjes, dans, knutselen en spel.
In onze klas begeleiden we iedereen al lerend en spelend op weg naar de tweede klas. Net zoals in de kleuterschool, staat hoekenwerk centraal in onze klaswerking.

L2 - De sterrenberg

L2Op het eiland Omnimundo zit je in het tweede leerjaar in de Sterrenberg. Samen met meester Nick ga je op avontuur. Zo leren we alles over de getallen tot 100 en maken we kennis met de maaltafels tot tien. We bouwen met klinkers en medeklinkers woorden, zinnen en spannende verhalen allemaal met de goede hulp van onze vrienden de Kameleons. Met Mundo verkennen we onze school en alles in onze buurt. Hierbij leren we ook Raaf, Fahd en Carlijn van de HuisjeBoompjeBeestje-club kennen. Er is tijd voor liedjes, gedichten, toneel, knutselen en schilderen.
Maar vooral, we werken samen!  
Wij vinden het tweede leerjaar super leuk. Doen jullie met ons mee?

L3 - Zoemstad

L3In Zoemstad zijn alle bijtjes welkom bij juf Bieke en juf Marjori. Samen leren we rekenen tot 1000! Ook in het derde leerjaar worden we geholpen door de Kameleons om goed te kunnen lezen, schrijven, spreken en luisteren. We zingen liedjes, knutselen, doen verschillende toneeltjes en dansen zelfs af en toe in onze klas! Heb je hier al een beetje zin in? Welkom dan bij in het 3de leerjaar!

L4A - Tropisch leerparadijs

L4B - De speelvogels

L4Welkom in het tropisch leerparadijs bij meester Wim.

Welkom bij de speelvogels van juf Lizzy.

Bij de start van het schooljaar zit ons rugzakje al behoorlijk vol, maar het leren, ontdekken en studeren gaat hier gewoon door. We oefenen dan ook erg op zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en het maken van een planning.
We gebruiken regelmatig de computer. Als we iets niet weten of begrijpen, krijgen we heel veel hulp van ‘Google’ en ‘Het woordenboek van juffrouw Blom’. Elke week lezen we samen met onze leesmakker spannende en grappige verhalen.
Respect voor elkaar vinden wij heel belangrijk. We doen ons best om elkaar regelmatig een complimentje te geven.
Elk jaar gaan we op fietsklassen. Daar leren we fietsen en krijgen we achteraf een brevet. Hier bovenop proberen we regelmatig op stap te gaan in de natuur. Even ontsnappen aan de drukte van de stad, zalig! We snuiven ook vaak een beetje cultuur op, een museumbezoek, een theaterstuk of ons maandelijks bibliotheekbezoek. Allemaal heel gezellig en interessant!
We blijven graag in beweging. Buiten onze wekelijkse sporturen, gaan we om de veertien dagen zwemmen in Sportoase. Ook hier proberen we een brevet te halen: 25, 50, 100 of zelfs 400 en 800 meter, niets is ons teveel. We houden van een gezonde geest in een gezond lichaam! 
Wij bespelen wekelijks een zelfgekozen instrument (klarinet, tuba, viool). We doen dit onder de leiding van deFilharmonie in ons eigen opMaatorkest.

L5 -  OllywoodL5

Bienvenue à Ollywood!  Ja, een begroeting in het Frans, want in het vijfde leerjaar leer je immers je eerste woorden in deze taal!  Verder staat de agenda van onze klas bol van de activititeiten; zo maken we zelf een Lego-film, bouwen we aan een robot, hebben we een eigen klastuin en verkennen we met de computer en internet een heel stukje van de wereld.  Natuurlijk heb je ook boeiende lessen, die je goed kan volgen op ons smartboard!   Schrijven op papier?  Wij gebruiken in onze klas computers waar je op kan schrijven. Op deze manier leer je tal van nieuwe programma"s gebruiken, een stevige voorbereiding al op de zesde klas én het secundaire onderwijs. Meester Olivier heet je van harte welkom! A bientôt!
 

L6 - Exploria

L6Hallo allemaal en welkom bij juf Djenisa in Exploria! Wij zijn de oudste kinderen van de school en bereiden ons dit schooljaar voor op de overstap naar het secundair onderwijs. Hierbij horen dan ook keuzes maken, ontdekken van je talenten, op zoek gaan naar wat je graag doet en wat je goed kan. We bezoeken ook gedurende het schooljaar enkele secundaire scholen om al kennis te maken met wat ons te wachten staat. Ook bij ons hebben we taal- en rekenlessen, lessen WO, knutselen, Frans, drama, … en maken we leuke uitstappen buiten de school. Wat ook nog wel leuk is, zijn de lessen van “Nog een boek voor twee”. Hierbij helpen wij de kinderen van het derde leerjaar bij begrijpend lezen.

A.N.

Juf Noeska zorgt voor een warm welkom voor de Anderstalige Nieuwkomers. Op een leuke en interessante manier worden ze ondergedompeld in een taalbad.

L.O.

Welkom in de turnzaal. Met een heleboel nieuwe turntoestellen en een grote zaal hebben we elke week leuke turnlessen. Als het weer goed is, sporten we op de speelplaats, in park Spoor Noord of ergens anders. Meester Maxim geeft turnen aan de kleuters en juf Joyce geeft turnlessen aan de kinderen van de lagere school.

Veel sportplezier !