Optimist

kleuter- en lagere school

Droevig nieuws

overlijden juf Marijke Janssens

Met veel pijn in het hart hebben we afscheid moeten nemen van juf Marijke Janssens. 
Dapper streed ze tegen een gemene ziekte, maar op zaterdag 9 januari moest ze de strijdbijl begraven. 

Rust zacht, lieve juf Marijke! 
Wij zullen je nooit vergeten. 

 


 

van Els, voor Marijke:
 

Lieve juf Marijke van de knuffelklas

 

Ik herinner het me als gisteren.  De dag dat Deen, je lieve man, me belde om het slechte nieuws te melden.  Kanker had jou te pakken en de dokters hadden er geen goed oog in.  Maar jij zou Marijke niet zijn als je het beetje hoop dat er was niet aangreep en er volop voor te gaan.  Jouw Optimisme was ongezien.  Je hebt ons allen omver geblazen met je doorzetting, je hebt alle kansen gegrepen, gevochten als een echte soldaat, maar het heeft niet mogen zijn.

Je hebt jouw levensmotto om van elke dag een feest te maken, alle eer aan gedaan.  Daar zijn we allemaal getuige van.  Jaarlijks toverde jij de voor-en na bewakingsklas om tot een mooi sint en kerst huis, de turnzaal in een kieken kot en de gangen in kleurige paradijsjes.  Dit wil ook wel zeggen dat de rekening van gekleurd papier serieus de hoogte is ingegaan sinds jouw entree in onze school.   Hoe vaak je spullen van de scouts naar hier hebt gesleurd en andersom, ik kan het niet meer tellen, maar voor jou was niets te veel.   Je deed het voor verwonderde of lachende kleutergezichtjes en dat is wat er natuurlijk echt telt.

Je hebt ons veel gegeven en daar zijn we dankbaar voor.  Zo hebben we elk onze eigen herinneringen en als we aan je terugdenken zal dat met een glimlach zijn.  Hoe kan dat ook anders met je deugnieterij, energie van 100duizend man en je fleurige jurkjes.  Ook in onze verzameling foto’s van naschoolse feestjes sta je overal op. Dit is ook weer een bewijs, je was graag gezien en overal graag bij.  

We weten dat je in de Berenschool je hart verloren bent.  Het was een harde noot om kraken toen je daar niet kon blijven.  Toch heb je je vanaf dag 1 bij ons gesmeten in je rol.  Vooral in de knuffelklas heb je uw draai helemaal gevonden.  Samen met juf Mieke vormde je een top duo.  Zowel in als buiten de klas.  Gaandeweg hebben de Optimisten jouw hart ook kunnen veroveren en jij dat van ons.  Van ons allemaal, de kleuters, de ouders, de collega’s.  Het doet dan ook veel verdriet om je te laten gaan, maar lossen doen we je niet.  Het idee om een jaarlijks Marijke’s regenwormtornooi te houden (dan wel met de juiste spelregels) is trouwens al in de maak.  Jij blijft voor altijd onze Opper-optimist, zotte juf Marijke, een lieve collega, een echte vriend.  . 

Tot slot, mijn diepste medeleven voor jouw mooi gezinnetje en je familie.  Er zijn geen woorden voor dit oneerlijk groot verlies.  Deen, bedankt om in deze moeilijke tijd een brug te vormen, zo konden we ondanks de afstand toch dichtbij onze zotte doos blijven.  Tibe en Jinte, vooral via jullie zal er een stukje Marijke blijven rondlopen en dat is maar goed ook. 

 

Veel liefs, Els

Directeur SB Optimist

zaterdag 9 januari 2021