Panorama

stedelijk secundair onderwijs

Inschrijven

Inschrijven voor dit schooljaar 2022-2023

Wil je je inschrijven voor dit schooljaar? Neem rechtstreeks contact op met onze school, het secretariaat helpt je graag verder. 

Aanmelden voor schooljaar 2023-2024

Wil je je inschrijven voor het eerste jaar van de eerste graad?
Dan moet je je aanmelden en inschrijven via het centrale aanmeldsysteem. Alle secundaire scholen in Antwerpen werken daarvoor met ‘Meld je aan’.

Van maandag 27 maart 2023 om 9.30uur tot vrijdag 21 april 2023 om 17uur heb je de tijd om je via dit platform aan te melden voor je drie favoriete scholen. 

Het tijdstip waarop je dat doet binnen deze periode heeft geen enkele invloed op de verdeling van de vrije plaatsen. Het is dus geen race tegen de tijd. Als je vergeet aan te melden, kan je je pas inschrijven tijdens de 'vrije inschrijvingsperiode'. Deze start op dinsdag 16 mei 2023 om 9uur. 

Het is niet aan te raden om tot dan te wachten omdat de grote verdeling van plaatsen dan al gebeurd is en je dus een kleinere kans hebt om in je favoriete school terecht te kunnen.

Voorrang 
Kinderen met een broer of zus die al ingeschreven is in een secundaire school of waarvan één van de ouders werkt op een secundaire school, hebben recht op voorrang om in te schrijven in het eerste jaar secundair van die school. Dit jaar melden kinderen met en zonder voorrang zich tegelijk en op dezelfde manier aan. 

Heb je recht op voorrang? Meld je dan altijd aan voor die school, zo ben je zeker van een plek. Als dit niet je favoriete school is, dan plaats je deze school lager op je voorkeurslijst. 

Je kan dus op hetzelfde moment ook voor scholen aanmelden waar je geen recht op voorrang hebt. Je behoudt je recht op voorrang, tenzij je een plek krijgt toegewezen in een school die hoger op je voorkeurslijst staat. 

> Meer info over voorrang en Meld Je Aan werkwijze vind je op deze website.

Inschrijven voor het 2e t.e.m. 6e jaar in het schooljaar 2023-2024

Na de Paasvakantie kunnen scholen starten met inschrijvingen voor de hogere jaren. Een exacte startdatum varieert per school, binnenkort vind je hier up-to-date informatie. ​Volgens de laatste regelgeving vanuit de Vlaamse Overheid gebeuren de inschrijvingen vanaf dit jaar opnieuw fysiek op school en dus niet met een digitaal aanmeldformulier. 

Vergeet niet om onderstaande mee te brengen wanneer je je komt inschrijven: 

  • Je identiteitskaart (of geboorteakte of trouwboekje van je ouders) met daarop je rijksregisternummer.
  • Een studiebewijs van het vorig schooljaar om je in te schrijven in een hoger middelbaar.
  • Als je niet de Belgische nationaliteit hebt, breng je een bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister/wachtregister of een reispas mee.

Inschrijven voor schooljaar 2022-2023 voor OKAN

Inschrijvingen voor OKAN-klassen verlopen via AtlasMaak een afspraak om je kind in te schrijven of neem contact op met onze school, wij helpen je graag verder.