Panorama

stedelijk secundair onderwijs

Over deze studierichting

1e graad - B-stroom

In de B-stroom krijg je de kans om de leerachterstand die je in het basisonderwijs opliep zoveel mogelijk in te halen.

In 1B krijg je 27 uur basisvorming (algemene vakken). Daarnaast is er 5 uur keuzegedeelte. Als je slaagt in 1B krijg je een getuigschrift van de lagere school. Daarmee kan je overstappen naar het eerste jaar van de A-stroom als je resultaten heel knap zijn. Je kan ook verder gaan naar het tweede leerjaar van de B-stroom (BVL).

Je start in de b-stroom als je geen getuigschrift van het basisonderwijs kreeg. Je krijgt in 1B de kans om alsnog je getuigschrift basisonderwijs te behalen. Op onze school krijg je een brede basisvorming in een projectmatige aanpak. Samen met je leerkrachten ontdek je waar je goed in bent en waar je goed in wil worden. In het tweede jaar werk je praktijkgericht en doe je snuffelstages in andere scholen om te ervaren welke beroepen bij jou passen.

1B: alle leerlingen krijgen 27u per week dezelfde vakken. Donderdag is projectdag. De leerlingen werken dan samen aan 1 van volgende projecten:

  • #PimpJeSchool: je beslist zelf welk stukje van de school een makeover nodig heeft. Samen werk je aan nog meer gezelligheid en sfeer op school!
  • #BouwDeStadVanDeToekomst: je denkt na over een duurzame samenleving. Waar houd je best rekening mee als je bouwt aan de stad van de toekomst? Welke woningen zijn milieuvriendelijk? Hoe krijgen we meer groen op straat?
  • #PlanEenDagjeWeg: je neemt het heft in eigen handen en organiseert van A tot Z een daguitstap.
  • #SchoolfeestOmNooitTeVergeten: wat komt er bij de organisatie van een feest allemaal kijken? Welke rol neemt elke leerling op? Wie is een denker en wie een doener? Wie is een geboren leider en wie een geboren entertainer? Wie maakt graag reclame en wie vindt het leuk om hapjes te maken?