Panorama

stedelijk secundair onderwijs

Wetenschappen-Wiskunde

Over deze studierichting

3e graad - aso

Deze studierichting bestaat uit twee gebonden componenten: Wetenschappen en Wiskunde. Deze geven de klemtonen van de studierichting aan. Ook in deze richting neemt de studie van de moderne talen een belangrijke plaats in. De aandacht gaat naar het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven), de reflectie op taal en de kennismaking met anderstalige literatuur.

Heb je interesse in de wondere wereld van wetenschappen en wiskunde? Dan is deze richting iets voor jou! Hier worden jouw leergrenzen uitgedaagd. Kennis en inzicht gaan hand in hand. Naast het verwerven van wetenschappelijke leerstof word je getraind om met een kritische en wetenschappelijke blik naar de wereld te kijken.

Naast extra chemie, fysica en biologie krijg je wekelijks 7u wiskunde waarin er aandacht is voor de verschillende vakgebieden zoals analyse, algebra, meetkunde, statistiek en kansrekening. Je zal vertrouwd geraken met een hoog niveau van abstractie en maakt kennis met boeiende toepassingen in andere disciplines. De richting wetenschappen-wiskunde is een ideale voorbereiding voor hogere studies in wetenschappelijke richtingen.