Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

200 Festival toont wat Stedelijk Onderwijs te bieden heeft

Zaterdag 8 juni van 11 tot 20.30 uur, Park Spoor Noord, gratis toegang

Op 8 juni kan je in Park Spoor Noord letterlijk en figuurlijk komen proeven van het talent in de 116 scholen, academies en centra van het Stedelijk Onderwijs. Zang en dans, animatie, een hapje of een drankje, kunst en creatief werk: je ontdekt het allemaal op het 200 Festival.

Muziek en dans
Op het hoofdpodium toont het Hiphop-collectief van de Academies zijn kunsten. Op het danspodium geniet je de hele dag door van optredens van de Koninklijke Balletschool en Stedelijke Basisschool Prins DriesStedelijk Lyceum Offerande zingt hun OKAN-lied. De leerlingen van De Leerexpert Dullingen doen een inclusiedans. Ook Stedelijke Basisschool Flora zet hun beste beentje voor met Just Dance. De kappers van Stedelijk Lyceum Lakbors verrassen met hun GIP-show.

Speel en maak
In het Kinderdorp zorgen de leerlingen van Stedelijk Lyceum Topsport samen met Jespo en Gekkoo voor actieve kinderanimatie.

Kijk en bewonder
In de overdekte loods kan je genieten van een prachtige tentoonstelling, gemaakt door leerlingen van Stedelijk Lyceum Cadix en cursisten van Encora. Naast de loods kan je je ogen de kost geven bij een uniek spektakel: een kapper zal er in een gigantisch bassin haren knippen onder water! Kuier ook eens langs de markt waar je allerlei leuks en lekkers kan kopen, gemaakt door de leerlingen van verschillende (buitengewone) basisscholen en Werkend Leren. Een greep uit het assortiment: kookboeken, kubb spelen, zeep, houtwerken, wafeltjes, enzovoort.

Eet en drink
Onder andere Stedelijk Lyceum Lamorinière verwent bezoekers met drankjes voor volwassenen en ijsjes voor de kinderen. Zij stellen daarnaast in primeur hun nieuwe kookboek “200” voor.

Het 200 Festival mikt op 10.000 bezoekers. Met dit event zet het Stedelijk Onderwijs een feestelijk punt achter de viering van zijn 200-jarig bestaan en kijkt het samen met medewerkers, leerlingen en alle Antwerpenaren hoopvol naar de toekomst.

200 Festival is een echt familiefestival, gratis toegankelijk en met een programma voor jong en oud. Het volledige programma vind je op www.stedelijkonderwijs.be/200festival.