Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Bekende oud-leerlingen op podium van 200 Festival

Zaterdag 8 juni van 11 tot 20.30 uur, Park Spoor Noord, gratis toegang

Grote namen op de affiche van het 200 Festival in Park Spoor Noord op zaterdag 8 juni. Zannemie opent met muziek voor de allerkleinsten. Om 16.15 uur maken de rappers van SLM, Saïd Boumazoughe en Salahdine Ibnou Kacemi het mooie weer. Twee toptalenten, bekend van Ewa ja, Drarrie in de nacht en de film Patser. Zij hebben een bijzondere band met het Stedelijk Onderwijs: ze liepen er allebei school, de ene in Stedelijk Lyceum Pestalozzi, de andere op Stedelijk Lyceum Expo. Slongs treedt op om 17.15 uur, ook al een oud-leerling. Charissa Parassiadis ontwikkelde immers haar muzikaal talent op Stedelijke Basisschool Musica.

Daarna is het tijd voor een bijzonder moment: de lancering van het nieuwe Lied van het Stedelijk Onderwijs. Een erg aanstekelijk nummer waar oud-leerlingen Sven De Ridder, Clara Cleymans, Liv Van Aelst en SLM enthousiast aan meewerkten. Je ziet hen in de videoclip. Top of the bill is Raymond Van het Groenewoud, met het beste uit zijn lange carrière. De presentatie van het hoofdpodium is in handen van Sofie Engelen, bekend van o.a. Stubru.

Op het 200 Festival ook optredens van talent uit o.a. de Koninklijke Balletschool en de Academies, tentoonstellingen en workshops door verschillende scholen en opleidingen van het Stedelijk Onderwijs, eten en drinken, kinderanimatie, een jobstand en nog veel meer. In een aparte tent kan je luisteren naar boeiende sprekers: inspirerende “Tent Talks” voor het onderwijs van morgen. Met o.a. oud-wielrenner Sven Nys, auteur Brenda Froyen, trendwatcher Tom Palmaerts en Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels. Sven Pichal (Radio2) praat de talks aan elkaar.

Het 200 Festival mikt op 10.000 bezoekers. Met dit event zet het Stedelijk Onderwijs een feestelijk punt achter de viering van zijn 200-jarig bestaan en kijkt het samen met medewerkers, leerlingen en alle Antwerpenaren hoopvol naar de toekomst.

200 Festival is een echt familiefestival, gratis toegankelijk en met een programma voor jong en oud. Het volledige programma vind je op www.stedelijkonderwijs.be/200festival.