Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Dag van de Academies maakt TIJD voor KUNST op zaterdag 23 februari

De Stedelijke Academies en het Ma'GO! nemen op 23 februari 2019 de TIJD voor KUNST. Meer dan 8000 leerlingen muziek, woord, dans en beeld tonen hun kunsten in meer dan 150 projecten of activiteiten rond het thema tijd. Deze editie zet de klok even stil om te genieten van de tijd die onze leerlingen op de Academies beleven én om uit te kijken naar de boeiende tijd die op komst is. Met dit thema leggen de Academies ook de link met de viering van 200 jaar Stedelijk Onderwijs dit schooljaar. De Dag van de Academies werkt samen met 14 locaties op en rond het Mechelseplein waaronder Amuz, Kavka, Maagdenhuis, Tutti Fratelli, Kapitein Zeppos...
banner Tijd Voor Kunst

Praktisch:
Kunstroute op en rond het Mechelseplein
Zaterdag 23 februari van 11 tot 18 uur
Alle info vind je op www.tijdvoorkunstantwerpen.be

Over de Academies

De Academies zijn scholen van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Met 55 vestigingsplaatsen verspreid over alle districten van de stad zorgen zij voor de kunstzinnige ontplooiing van meer dan 10.000 leerlingen en dragen ze bij aan hun totale persoonlijkheidsvorming. 52% van de leerlingen volgt muziek, 35% beeld, 11% woord en 2% dans.
De meeste leerlingen (65%) zijn jonger dan 18 jaar. De stedelijke Academies zetten dan ook in op kinderen. Er wordt nauw samengewerkt met basisscholen zodat kinderen sneller doorstromen naar een teken- of muziekschool. De laatste 5 jaar is het aantal leerlingen in de stedelijke Academies in Antwerpen met bijna 10% gestegen. Deze stijging past in de globale stijgende trend van het deeltijds kunstonderwijs in Vlaanderen. De stedelijk Academies zien vooral een stijging in woord en beeld. 
Alle info: www.deacademies.be