Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Hoedjes van Papier (Deurne) opent vernieuwde ravot- en ontdekspeelplaats.

Met een confettiknal ging vandaag de vernieuwde, groene ravot- en ontdekspeelplaats van de lagere school Hoedjes van Papier officieel open. Met de feestelijke opening wil het schoolteam de buurt, de ouders en niet in het minst de leerlingen bedanken voor het geduld dat zij het voorbije jaar hebben geoefend.

Dirk de Backer, schooldirecteur: “Dit is echt een voorbeeld van cocreatie: de leerlingen maakten tekeningen over hun droomspeelplaats of schreven hun wensen neer. De leerkrachten noteerden alle ideeën en namen deze mee naar de overlegmomenten. De ouders gaven input, de leerkrachten werkten eraan mee. We zijn dan ook bijzonder trots op het eindresultaat! En de kinderen, die genieten volop van hun nieuwe plek.”

Het Stedelijk Onderwijs hecht veel belang aan speel- en beweegruimte voor de leerlingen. In de periode 2012-2019 worden tientallen speelplaatsen onder handen genomen met als doel een veilige, uitdagende en gezonde buitenruimte voor de kinderen te creëren. Daarbij is maatwerk het motto: elke school is anders en dus ook elke speelplaats. In de voorbije jaren realiseerde het Stedelijk Onderwijs ecologische speelplaatsen zoals die van kleuterschool Hoedjes van papier (Deurne) De Bever (Deurne) of Het Palet (Berchem), ravotspeelplaatsen met een klauterparcours (Fruithof, Berchem) of een paalhut in De Kolibrie (Antwerpen). Bij andere werd dan weer de afwatering verbeterd, een luifel vervangen, de verharding vernieuwd...

Jeff Van Poppel, zakelijk directeur Stedelijk Onderwijs: “Een school is meer dan stenen. De speelplaats maakt integraal deel uit van de leeromgeving van de kinderen. Vandaar dat we met het Stedelijk Onderwijs extra investeren in stimulerende buitenruimten zoals deze.”