Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Inspirerende Tent Talks op 200 Festival in Park Spoor Noord

Zaterdag 8 juni van 11 tot 20.30 uur, Park Spoor Noord, gratis toegang

Inspiratie voor een nieuwe generatie, dat is de baseline van het sprekersprogramma op het 200 Festival. Geen klassieke, academische lezingen maar dynamische talks van maximum een half uur per spreker. Op het programma staan boeiende, inspirerende mensen met heel verschillende achtergronden en ervaringen. Allemaal kijken ze vanuit hun perspectief naar onderwijs. Gastheer Sven Pichal (Radio2) praat de Tent Talks aan elkaar.

Programma:

14.00 - 14.30 uur: Brenda Froyen
Lerarenopleider aan de AP Hogeschool en auteur van boeken over psychisch welzijn. Zij getuigt over kwetsbaarheden, sterktes en hoe leerkrachten elke dag weer het verschil kunnen maken voor kinderen met gedragsproblemen.
 
14.40 - 15.10 uur: Tom Palmaerts (Trendwolves)
Trendwatcher Tom Palmaerts duikt in de hoofden van Generatie Z, de digital natives, en maakt duidelijk hoe het onderwijs met deze nieuwe generatie kan (moet?) omgaan.
 
15.20 - 15.50 uur: Saskia Van Uffelen 
Digitale transformatie gaat meer over cultuurverandering dan over technologie, zegt digital champion Saskia Van Uffelen. Zij focust op het belang van digitale skills in het onderwijs.
 
16.00 - 16.30 uur: Sven Nys
Voormalig wielerkampioen Sven Nys vertelt pakkend over teamwork, intrinsieke motivatie, focus en gedrevenheid en de impact van de klasjuf die zijn talent opmerkte.
 
16.40 - 17.10 uur: Tessa Goossens (StreetwiZe)
Tessa vertelt wat je van straatkinderen leren kan om van dagelijkse chaos een opportuniteit te maken. StreetwiZe haalt de mosterd bij Mobile School, een vzw die educatieve materialen ontwikkelt voor en met straatkinderen.
 
17.20 - 17.50 uur: Koen Timmers & Olivier Dijkmans
De ene was finalist voor de Global Teacher Prize, de andere maakt elke dag het verschil in Stedelijke Basisschool Omnimundo. Gepassioneerd door creatieve, digitale lesmethoden gaan zij radicaal voor vernieuwing in het onderwijs.
 
18.00 - 18.30 uur: Jinnih Beels
Hoe kijkt de schepen van Onderwijs naar de toekomst van het onderwijs in de Antwerpse grootstad?
 
18.40 - 19.00 uur: Yousra Benfquih
Spoken word artieste Yousra Benfquih sluit de Tent Talks af met een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht. Benfquih is naast dichter ook mensenrechtenjuriste. Zij doctoreert aan de UA over diversiteit in het onderwijs.

Het publiek krijgt een hoofdtelefoon zodat de muziek van elders op het festivalterrein niet stoort. Er is plaats voor 100 personen, vol is vol.

Het 200 Festival mikt op 10.000 bezoekers. Met dit event zet het Stedelijk Onderwijs een feestelijk punt achter de viering van zijn 200-jarig bestaan en kijkt het samen met medewerkers, leerlingen en alle Antwerpenaren hoopvol naar de toekomst.

200 Festival is een echt familiefestival, gratis toegankelijk en met een programma voor jong en oud. Het volledige programma vind je op www.stedelijkonderwijs.be/200festival.