Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Koninklijke Balletschool stelt voor: Junior Ballet Antwerp

In september gaat een gloednieuw preprofessioneel dansgezelschap van start gelinkt aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen: Junior Ballet Antwerp (JBA), een platform dat een brug slaat tussen afstuderen en professioneel werken in een gezelschap. JBA heeft als doel jonge dansers te begeleiden in hun pas begonnen carrière. In een werkruimte die de invulling biedt van een volwaardig professioneel gezelschap, zullen ze dagelijks trainen en regelmatig optreden in speciaal voor hen gecreëerde producties, in volwaardige theaters. JBA heeft als ambitie om een volgende generatie dansers te vormen en te ondersteunen.
danser in zwartwit

Junior Ballet Antwerp biedt plaats aan een 20-tal pas afgestudeerde dansers van verschillende nationaliteiten, tussen 17 en 21 jaar. Deze nieuwe dansgroep is een uniek concept, ontstaan in nauwe samenwerking met de Koninklijke Balletschool Antwerpen onder leiding van artistiek directeur Nadia Deferm en algemeen directeur Gilbert Verhestraeten. Gedurende de volledige werking zal JBA een nauw contact behouden met de Koninklijke Balletschool. De leiding is in handen van artistiek coördinator Alain Honorez, voormalig principal danser bij Ballet Vlaanderen, internationaal gastartiest en thans docent klassieke dans aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. De bekende Britse choreograaf David Dawson, o.a. ‘associate artist’ bij Het Nationale Ballet Amsterdam, aanvaardde het artistiek peterschap van de nieuwe groep.

Audities
De audities vinden plaats op 23-24 februari en 27-28 april. Meedoen kan alleen op uitnodiging. Je kan je kandidatuur indienen via de website www.juniorballetantwerp.be. Indienen kan tot 20 februari voor de audities van februari en tot 24 april voor de audities van april. De audities gaan door in de Koninklijke Balletschool.

Alle info vind je op de website www.juniorballetantwerp.be.