Stedelijk Onderwijs

Inspiratie voor 't leven

Leerlingen Stedelijk Onderwijs stellen kookboek voor: Specialiteiten van ’t Stad

Persuitnodiging: boekvoorstelling en proeverij op woensdag 21 juni om 14 uur
Cover afbeelding kookboek

Het Stedelijk Lyceum Lamorinière stelt zijn nieuwe kookboek voor, getiteld Specialiteiten van ’t Stad. Het is al de 6de keer dat het lyceum een kookboek maakt. Voor deze editie haalden 8 leerlingen van de afdeling Specialiteitenrestaurant hun koksmuts boven. Het kookboek is de bekroning van het harde werk tijdens dit specialisatiejaar, dat volledig op gastronomie is gericht. Voor de food fotografie trok het team naar Petroleum Zuid: een industriële locatie met karakter die een bijzonder contrast vormt met de verfijnde gerechten.

Peter Strijdonk, de nieuwe directeur van het lyceum stelt trots: “Onze leerlingen van het 7de jaar Specialiteitenrestaurant tonen zichzelf in hun gerechten. Hun verscheidenheid aan talenten, ambities en dromen vormt mee de rijkdom van onze school en onze stad.”

Leerling-kok Soumia Talhi bijvoorbeeld, kwam op achtjarige leeftijd naar België. Als kind begon ze thuis mee te koken. Hoe ouder ze werd, hoe meer ze dan ook zelf voor haar familie kookte. Op haar 17e koos ze daarom voor de richting Restaurant-Keuken. Ze vindt het spannend om andere culturen te leren kennen via nieuwe gerechten en producten. Haar inspiratie haalt ze onder andere bij het televisieprogramma Master Chef, waar ze keer op keer versteld staat van de kookkunsten van de chefs. Na haar studie Specialiteitenrestaurant hoopt ze ervaring op te doen in verschillende restaurants. Ze droomt van een eigen restaurant in Marokko.

EINDE PERSBERICHT

De boekvoorstelling vindt plaats in aanwezigheid van schepen van onderwijs Claude Marinower en bedrijfsdirecteur Gonda Verhaert.

Persuitnodiging met proeverij:

Woensdag 21 juni om 14 uur
Stedelijk Lyceum Lamorinière, vestiging Mercator - Lamorinièrestraat 10-16
Bij mooi weer kan u in de kruidentuin genieten van een culinaire hapjesbarbecue met het Big Green Egg. Bij slecht weer bent u welkom in de didactische keuken op de 3de verdieping, waar u uiteraard even lekkere hapjes krijgt voorgeschoteld.

Foto's: "Millefeuille van gerookte paling met bieten" en "Kwartel met truffelaardappel en marjoraan" van Soumia Talhi. Fotograaf: Margaux Coenen

Perscontact: Luc Verstraeten, 0483 42 36 72 - luc.verstraeten@so.antwerpen.be

Persverantwoordelijke voor het Stedelijk Onderwijs: Veerle Heyvaert 0473 81 38 96 veerle.heyvaert@so.antwerpen.be