Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Leerlingen Ziekenhuisschool maken hedendaagse kunst: 'Because we care' - Showing Off 4

De Leerexpert Ziekenhuisschool en het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) slaan voor de vierde keer de handen in elkaar om de leerlingen onder te dompelen in de hedendaagse kunst. Het eindresultaat is de tentoonstelling Showing Off 4.
affichebeeld tentoonstelling

Alles begint met een mobiele tentoonstelling van een vijftal werken die we lenen van het M HKA en die rondreizen langs de verschillende vestigingen van de ziekenhuisschool. De mensen van  M HKA maken een selectie uit hun eigen archief. Alle kinderen en jongeren krijgen uitleg bij deze werken, kunnen vragen stellen en de werken van dichtbij bekijken. De werken kunnen ook dienen als inspiratie voor het verdere verloop.

De volgende dagen volgen de jongeren workshops, begeleid door kunstenaars uit verschillende disciplines. We bieden workshops aan in de beeldende kunsten, muziek, poëzie, schilderkunst, textielkunst, grafiek en illustratie.

Als afsluiting is er een vernissage en tentoonstelling in de INBOX in het M HKA, met bijhorende catalogus. De tentoonstelling loopt van 5 april 2019 tot 21 april 2019. Info op https://www.stedelijkonderwijs.be/leerexpert/showing-2019.

Deelnemende kunstenaars:

Styrofoam, Peter Holvoet-Hansen, Eline Van Riet, Lien Hüwels, Geert Hautekiet, Ludivine Lechat, Fatinha Ramos, Jente Hendrickx, Marie Michielsen, Ingrid Schildermans, Nathan Gotlib, Catarina Dhaen, Lieven Segers en Mattias De Leeuw.

Over De Leerexpert Ziekenhuisschool

De Leerexpert Ziekenhuisschool biedt onderwijs op maat aan kinderen en jongeren die (tijdelijk) in het ziekenhuis of in een revalidatiecentrum verblijven, en kinderen en jongeren die (tijdelijk) in de Universitaire kinder- en jeugdpsychiatrie Antwerpen verblijven. De leerlingen van de afdeling pediatrie zijn opgenomen omwille van (chronische) fysieke problemen en verblijven kort of lang in het ziekenhuis. Leerkrachten geven hen onderwijs op maat na gezamenlijk overleg met de dokter, verplegers, ouders en thuisschool. De lessen gaan door aan bed of in de klas.

De leerlingen opgenomen op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie zijn residentieel opgenomen of komen ambulant naar het UKJA. Na multidisciplinair overleg volgen ook deze kinderen en jongeren onderwijs afgestemd op de aanwezige onderwijs- en ondersteuningsbehoeften. Elke leerling volgt een individueel traject en volgt individueel les of in kleine klasgroepen.

De Leerexpert Ziekenhuisschool werkt samen met volgende ziekenhuizen in Antwerpen; ZNA UKJA, ZNA koningin Paola kinderziekenhuis, ZNA Middelheim, Koningin Mathilde moeder- en kindcentrum, UZA en Revarte. De Leerexpert Ziekenhuisschool is een school van Stedelijk Onderwijs Antwerpen.