Nieuwe werkplek voor Stedelijk Centrum voor Leerlingenbegeleiding Antwerpen

Het Stedelijk CLB Antwerpen verliet in de zomervakantie het kantoorgebouw in de Lange Gasthuisstraat 24. Sindsdien zijn ze te vinden in een knap gerenoveerd gebouw op een voormalig industriële site aan de Everaertsstraat. Ondertussen zijn de verhuisdozen zo goed als opgeborgen en is het CLB helemaal klaar om hun nieuwe plek officieel in te huldigen.
CLB, leerlingenbegeleiding,

 

Over gebouw Biekorfstraat 72 

Het nieuwe CLB-gebouw is gelegen op de voormalige industriële site waar vroeger een schrijnwerkerij, opslagplaatsen en een mosterdfabriek waren gehuisvest. Eén van de twee grote nijverheidsgebouwen werd omgevormd tot een kantoorgebouw voor het Stedelijk CLB. Het gebouw telt bureau- en vergaderruimtes voor ongeveer 130 medewerkers. Er werden 3 medische circuits ingericht in het kader van de preventieve gezondheidszorg van leerlingen. 

Architectenbureau: THV Bormans Rozemarijn en Karuur architecten bvba.
Aannemer: THV Floré – Van Poppel

Over het Stedelijk CLB

Het Stedelijk Centrum voor Leerlingenbegeleiding Antwerpen telt 120 medewerkers en begeleidt leerlingen in 112 scholen. In totaal is het Stedelijk CLB Antwerpen verantwoordelijk voor de begeleiding van ongeveer 32.000 leerlingen, verspreid over 74 basisscholen, 24 secundaire scholen en 14 scholen buitengewoon onderwijs. Zowel ouders, leerlingen als scholen kunnen beroep doen op CLB-begeleiding kaderend binnen de 4 begeleidingsdomeinen: leren en studeren, onderwijsloopbaanbegeleiding, psychosociaal functioneren en preventieve gezondheidszorg. 

In dit filmpje wordt de nieuwe CLB-werking uitgelegd.