Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Stedelijke basisschool Flora installeert Hartstarter aan de schoolpoort

Dankzij vzw HeartSaver én de sponsoring door lokale ondernemers en organisaties, kan stedelijke basisschool Flora in hartje Borgerhout een hartstarter (AED-toestel) installeren buiten aan de schoolpoort. Dit levensreddend toestel is 24/7 toegankelijk voor de buurt en alle passanten die in geval van een incident met hartfalen de AED kunnen gebruiken.

Als echte buurtschool is stedelijke basisschool Flora bijzonder trots om een plaats te mogen voorzien voor dit toestel. Directrice Ilse Legon: "Sterfte door een plotse hartstilstand is één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Met dit initiatief wil onze school een steentje bijdragen aan een veiligere buurt. Zowel ons schoolteam als de buurtbewoners krijgen de kans om te leren hoe het toestel te gebruiken. Met onze leerlingen starten we eveneens een project rond EHBO en het gebruik van een AED toestel.”  

Op dinsdag 11 februari krijgt het schoolteam een 2 uur durende info- en demosessie reanimatie en defibrillatie. Om 18 uur wordt de hartstarter ingehuldigd.