Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Stedelijke basisschool Prins Dries en Koninklijke Balletschool vieren 50 jaar Ballet van Vlaanderen en eren oprichtsters van hun scholen

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari vieren stedelijke basisschool Prins Dries en de Koninklijke Balletschool Antwerpen het vijftigjarig bestaan van Ballet van Vlaanderen. Ze doen dat met een receptie op vrijdagavond en door mee te dansen in voorstellingen.
ballet, balletschool, Brabants, Antwerpen, stedelijke basisschool

Bovendien zou Jeanne Brabants, grondlegster van het Ballet van Vlaanderen en oprichtster van de scholen, op 25 januari 100 jaar geworden zijn. Laura Baaijens, directeur Koninklijke Balletschool Antwerpen: “Jeanne Brabants haar leven stond in het teken van dans en we blikken terug op wat ze gerealiseerd heeft. Vandaag bouwen we verder op de droom van Jeanne om jonge kinderen te inspireren en het beste uit zichzelf te halen. Onze leerlingen geven alles om hun droom waar te maken, net zoals Jeanne alles gaf om haar droom en die van haar zussen waar te maken. Een levenswerk dat ons elke dag inspireert."

Via het verhaal van Jeanne en de voorstellingen willen stedelijke basisschool Prins Dries en de Koninklijke Balletschool Antwerpen een jonge generatie warm maken voor ballet.

Om het vieringsweekend in te luiden organiseren stedelijke basisschool Prins Dries en Koninklijke Balletschool Antwerpen op vrijdag 24 januari een receptie voor alle betrokken partijen. De leerlingen van stedelijke basisschool Prins Dries dansen van 25 januari tot 12 februari in de voorstelling 'RASA' (naar la Bayadère) van Ballet Vlaanderen in Stadsschouwburg Antwerpen en Opera Gent. De leerlingen van de Koninklijke Balletschool Antwerpen dansen zaterdag 25 en zondag 26 januari hun voorstelling '2020' samen met Junior Ballet Antwerp in HetPaleis.

Audities

Om te starten in de balletopleiding van stedelijke basisschool Prins Dries of Koninklijke Balletschool Antwerpen moeten kinderen eerst deelnemen aan audities.
Op 4, 11 en 18 maart zijn jongeren met een dansdroom welkom om auditie te doen op de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

Voor stedelijke basisschool Prins Dries vindt er 1 auditie plaats, op woensdag 19 februari. Lene De Bont, directeur Prins Dries: “Na een geslaagde auditie combineren kinderen hun algemene vorming vanaf het 3de leerjaar met een intensieve balletopleiding. Na hun lagere schoolcarrière kunnen kinderen doorstromen naar de Koninklijke Balletschool. Aan de opleidingen zijn geen extra kosten verbonden, in tegenstelling tot opleidingen van eenzelfde aard in het buitenland.”

© Foto: Filip Van Roe