Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Pers

Je kan hier het meest recente persoverzicht van het Stedelijk Onderwijs raadplegen: persberichten, persmappen, powerpoints, pdf's en hoge resolutiebeelden. Materiaal blijft minimaal twee maanden online beschikbaar. De meest recente items staan bovenaan. Je kan filteren op een van onze onderwijstypes.

Sta je nog niet op onze perslijst en wil je opgenomen worden of heb je een persvraag? Contacteer dan één van onze persverantwoordelijken:
Sofie De Keyser - sofie.dekeyser@so.antwerpen.be - 0494 398 961
Elke Verhaert - elke.verhaert@so.antwerpen.be - 0485 66 49 17

Stedelijk Onderwijs Antwerpen vragende partij voor zomerscholen

Stedelijk Onderwijs wil een zomeraanbod organiseren voor zijn leerlingen met de hoogste zorgnood. In totaal zullen tot 700 leerlingen deze zomer in 17 scholen, 15 basisscholen en 2 secundaire scholen, terechtkunnen om hun leerachterstand in te halen. De organisatie diende vandaag de projectaanvraag in bij de Vlaamse overheid.

Maximale heropstart voor Stedelijk Onderwijs Antwerpen

Stedelijk Onderwijs Antwerpen herneemt maximaal zijn activiteiten. Alle 88 scholen die volgens de Vlaamse richtlijnen in aanmerking komen voor contactonderwijs, starten opnieuw op. Concreet zullen 61 basisscholen, 16 secundaire scholen en 11 buitengewone scholen opnieuw leerlingen verwelkomen. Bovendien sluit geen enkele school een leerjaar uit: alle leerjaren die mogen starten, openen opnieuw de deuren van hun klaslokalen. Dat betekent dat er meer dan 8000 leerlingen weer in hun vertrouwde schoolomgeving terechtkunnen.

1 jaar Lerarenplatform Stedelijk Onderwijs: 107 leerkrachten gingen aan de slag

leraren, leerkrachten, antwerpen, stedelijk onderwijs, werving, lerarentekort, hogeschool, universiteit
Net zoals de meeste scholen in Vlaanderen zijn ook de Antwerpse stedelijke scholen permanent op zoek naar leraren. Het lerarentekort wegwerken kan het Stedelijk Onderwijs niet alleen, maar blijven wachten op grote hervormingen is geen optie. En dus start de grootste onderwijsverstrekker van de Antwerpse regio zelf met tal van initiatieven. Een uitbreiding van het lerarenplatform, een krachtige aanvangsbegeleiding en een hackaton over de aantrekkelijkheid van het lerarenberoep zijn maar enkele voorbeelden.

Stedelijk Onderwijs klaar voor de volgende 200 jaar

stedelijk onderwijs, antwerpen, onderwijs, scholen, festival, jubileum
Zaterdag sloot Stedelijk Onderwijs Antwerpen zijn feestjaar af met een gratis festival in Park Spoor Noord. 5000 bezoekers trotseerden regen en wind om mee te vieren.
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Pers