Stedelijk Onderwijs

Inspiratie voor 't leven

Pers

Je kan hier het meest recente persoverzicht van het Stedelijk Onderwijs raadplegen: persberichten, persmappen, powerpoints, pdf's en hoge resolutiebeelden. Materiaal blijft minimaal twee maanden online beschikbaar. De meest recente items staan bovenaan. Je kan filteren op een van onze onderwijstypes.

Sta je nog niet op onze perslijst en wil je opgenomen worden of heb je een persvraag? Contacteer dan onze persverantwoordelijke Veerle Heyvaert (veerle.heyvaert@so.antwerpen.be - T 03 338 33 22 / M 0473 81 38 96).

10 op 10 voor energiebesparing: Stedelijk Onderwijs legt uitstekend rapport voor. Klimaatdoelstellingen 2020 drie jaar voor deadline al zo goed als behaald

skyline Antwerpen vanop linkeroever
In 2011 startte het Stedelijk Onderwijs met een groot masterplan rond energiebesparing in haar scholen en administratieve gebouwen. Het doel was om tegen 2020 31% te besparen op het globale energieverbruik en 50% op CO2-uitstoot. Onlangs legde de afdeling patrimonium haar tussentijds rapport voor aan de raad van bestuur: daaruit blijkt dat het energieverbruik nu al 30% lager ligt dan 6 jaar geleden. En het wordt nog mooier: tegen 2020 voorspelt het rapport een eindcijfer van maar liefst 47% besparing in kWh en een reductie van de CO2-uitstoot met 64%.

Encora NT2 is de Slimste School van 't Stad 2017

de winnende ploeg van Encora NT2
Encora NT2 (centrum voor volwassenenonderwijs) mag zich een jaar lang de Slimste School van 't Stad noemen. Met 102 punten zijn zij de grote winnaar geworden van de derde editie van deze quiz voor het goede doel. Deze ploeg wint voor de tweede editie op rij de trofee, een grote 'wisselbeer' die zij een jaar lang in hun school mogen zetten. De opbrengst van deze quiz voor het goede doel bedraagt maar liefst 3000 euro. In de tussenstand halverwege moest Encora NT2 nochtans de ploeg Niveau Nihil van De Leerexpert Peerdsbos laten voorgaan. Maar in het tweede deel van de quiz gaf Encora NT2 het beste van zichzelf en schoof op naar de eindoverwinning. Op een verdienstelijke derde plaats eindigde Stedelijk Lyceum Offerande.

AG SO lanceert groots opgezet Europees project rond STEM-educatie, Artifex

Leerkracht toont tablet, leerlingen kijken toe in Fablab+
AG Stedelijk Onderwijs nam het initiatief om een grootse Europese samenwerking op te zetten rond STEM-educatie: Artifex. Met de financiële steun van Erasmus+ gaat dit project in oktober van start, gecoördineerd door AG SO. Het doel is om tegen 2020 een leerplatform te creëren met tools om STEM-leerkrachten en -scholen op maat te ondersteunen.

Leerlingen Stedelijk Onderwijs stellen kookboek voor: Specialiteiten van ’t Stad

Cover afbeelding kookboek
Persuitnodiging: boekvoorstelling en proeverij op woensdag 21 juni om 14 uur
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Pers