Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Pers

Je kan hier het meest recente persoverzicht van het Stedelijk Onderwijs raadplegen: persberichten, persmappen, powerpoints, pdf's en hoge resolutiebeelden. Materiaal blijft minimaal twee maanden online beschikbaar. De meest recente items staan bovenaan. Je kan filteren op een van onze onderwijstypes.

Sta je nog niet op onze perslijst en wil je opgenomen worden of heb je een persvraag? Contacteer dan één van onze persverantwoordelijken:
Sofie De Keyser - sofie.dekeyser@so.antwerpen.be - 0494 398 961
Elke Verhaert - elke.verhaert@so.antwerpen.be - 0485 66 49 17

Stedelijk Onderwijs Antwerpen vragende partij voor zomerscholen

Stedelijk Onderwijs wil een zomeraanbod organiseren voor zijn leerlingen met de hoogste zorgnood. In totaal zullen tot 700 leerlingen deze zomer in 17 scholen, 15 basisscholen en 2 secundaire scholen, terechtkunnen om hun leerachterstand in te halen. De organisatie diende vandaag de projectaanvraag in bij de Vlaamse overheid.

Maximale heropstart voor Stedelijk Onderwijs Antwerpen

Stedelijk Onderwijs Antwerpen herneemt maximaal zijn activiteiten. Alle 88 scholen die volgens de Vlaamse richtlijnen in aanmerking komen voor contactonderwijs, starten opnieuw op. Concreet zullen 61 basisscholen, 16 secundaire scholen en 11 buitengewone scholen opnieuw leerlingen verwelkomen. Bovendien sluit geen enkele school een leerjaar uit: alle leerjaren die mogen starten, openen opnieuw de deuren van hun klaslokalen. Dat betekent dat er meer dan 8000 leerlingen weer in hun vertrouwde schoolomgeving terechtkunnen.

1 jaar Lerarenplatform Stedelijk Onderwijs: 107 leerkrachten gingen aan de slag

leraren, leerkrachten, antwerpen, stedelijk onderwijs, werving, lerarentekort, hogeschool, universiteit
Net zoals de meeste scholen in Vlaanderen zijn ook de Antwerpse stedelijke scholen permanent op zoek naar leraren. Het lerarentekort wegwerken kan het Stedelijk Onderwijs niet alleen, maar blijven wachten op grote hervormingen is geen optie. En dus start de grootste onderwijsverstrekker van de Antwerpse regio zelf met tal van initiatieven. Een uitbreiding van het lerarenplatform, een krachtige aanvangsbegeleiding en een hackaton over de aantrekkelijkheid van het lerarenberoep zijn maar enkele voorbeelden.

Stedelijk Onderwijs klaar voor de volgende 200 jaar

stedelijk onderwijs, antwerpen, onderwijs, scholen, festival, jubileum
Zaterdag sloot Stedelijk Onderwijs Antwerpen zijn feestjaar af met een gratis festival in Park Spoor Noord. 5000 bezoekers trotseerden regen en wind om mee te vieren.

200 Festival toont wat Stedelijk Onderwijs te bieden heeft

Zaterdag 8 juni van 11 tot 20.30 uur, Park Spoor Noord, gratis toegang

Inspirerende Tent Talks op 200 Festival in Park Spoor Noord

Zaterdag 8 juni van 11 tot 20.30 uur, Park Spoor Noord, gratis toegang

Bekende oud-leerlingen op podium van 200 Festival

Zaterdag 8 juni van 11 tot 20.30 uur, Park Spoor Noord, gratis toegang

Stedelijk Onderwijs sluit feestjaar af met ‘200 Festival’ in Park Spoor Noord

Zaterdag 8 juni van 11 tot 20.30 uur, Park Spoor Noord, gratis toegang

Stedelijk Onderwijs brengt ondersteunende diensten samen op de Frankrijklei

zicht op de nieuwe werkplekken - HUB Architecten
Stedelijk Onderwijs stelde de locatie voor waar de ondersteunende diensten vanaf het voorjaar van 2020 zullen ondergebracht worden. Het gebouw aan de Frankrijklei 71-73 is vanbinnen volledig gestript en wordt vanaf dit najaar gerenoveerd om er 310 medewerkers te huisvesten. Voor dit project treedt AG VESPA op als gedelegeerd bouwheer, HUB Architecten zorgt voor het ontwerp. Schepen van onderwijs en tevens voorzitter van Stedelijk Onderwijs Claude Marinower stelde samen met bedrijfsdirecteur Gonda Verhaert en Koen Drossaert van HUB trots te plannen voor van ‘De Pit’, zoals het gebouw genoemd wordt.

NOA ondersteunt vanaf 1 september 411 Antwerpse scholen bij inclusief onderwijs

groep ondersteuners lanceert NOA foto: Jef Vanhove
OVSG, GO!, POV en Vrij Onderwijs bundelen krachten om kwaliteitsvol inclusief onderwijs te garanderen in provincie Antwerpen
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Pers