Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Pers

Je kan hier het meest recente persoverzicht van het Stedelijk Onderwijs raadplegen: persberichten, persmappen, powerpoints, pdf's en hoge resolutiebeelden. Materiaal blijft minimaal twee maanden online beschikbaar. De meest recente items staan bovenaan. Je kan filteren op een van onze onderwijstypes.

Sta je nog niet op onze perslijst en wil je opgenomen worden of heb je een persvraag? Contacteer dan onze persverantwoordelijke Veerle Heyvaert (veerle.heyvaert@so.antwerpen.be - T 03 338 33 22 / M 0473 81 38 96).

Start project Leerwinst : meer ademruimte voor leerkrachten

De laatste weken woedt er in de media een hevig debat over de kwaliteit van ons onderwijs: het hoger onderwijs klaagt over een tekort aan kennis en vaardigheden, jonge leerkrachten haken te snel af… En dat terwijl de wereld razendsnel verandert. Er worden alsmaar meer en hogere eisen gesteld aan onze leerkrachten. De druk en complexiteit stijgen. Het is best pittig om aan alle verwachtingen van de samenleving te kunnen voldoen. Wij willen als organisatie hierop inspelen en zelf stappen zetten om onze leerkrachten meer ademruimte te geven. Hoe gaan we dat doen? Onder andere door de leerwinst te gaan meten. Daarom starten wij met de proeftuin Leerwinst in 22 stedelijke pilootscholen. We meten toch al langer de leerresultaten van leerlingen, denk je misschien?

Stedelijke Basisschool Het Vliegertje in Deurne start schooljaar in nieuw gebouw

Speelplaats en nieuw gebouw Basisschool Het Vliegertje
De eerste schooldag werd heel bijzonder voor de leerlingen van Het Vliegertje: het was de allereerste dag waarop de school in het nieuwe gebouw huisde. Het gebouw op de hoek van de Borsbeeksesteenweg met de Fort III-straat is klaar en dat wil de school graag tonen. De hele schooldag lang ontdekten de kinderen, juffen en meesters het nieuwe gebouw aan de hand van spelletjes en activiteiten. Na schooltijd waren ouders en buren welkom om een kijkje te nemen. De leerlingen van het zesde leerjaar leidden de bezoekers enthousiast rond. Om 16.30 uur hielden schooldirecteur Peter Wintraecken, schepen van Onderwijs Claude Marinower en bedrijfsdirecteur Gonda Verhaert een korte speech.

"2018 in 2018" Leerlingen De Kleine Wereld stellen buurt voor

Zaterdag 2 juni van 13 tot 17 uur

Hoedjes van Papier (Deurne) opent vernieuwde ravot- en ontdekspeelplaats.

Met een confettiknal ging vandaag de vernieuwde, groene ravot- en ontdekspeelplaats van de lagere school Hoedjes van Papier officieel open. Met de feestelijke opening wil het schoolteam de buurt, de ouders en niet in het minst de leerlingen bedanken voor het geduld dat zij het voorbije jaar hebben geoefend.

Antwerpen Schaakt: schaaktoernooi voor kinderen van 6 tot 12 jaar

kinderen schaken en lachen naar camera
Op woensdag 7 februari in Felixpakhuis van 14 tot 17 uur - openingszet door schepen voor onderwijs Claude Marinower​ en schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud Op woensdag 7 februari krijgen alle kinderen tussen 6 en 12 jaar de kans om deel te nemen aan het schaaktoernooi Antwerpen Schaakt in het Felixpakhuis. Het team van Stedelijke Basisschool Via Louiza zet al zes jaar op rij haar schouders onder dit toernooi. Ze geloven dat een spelletje schaak een positieve invloed heeft op de leer- en zelfontwikkeling van kinderen. Antwerpen Schaakt brengt kinderen met dezelfde passie bijeen zodat ze van elkaar kunnen leren.
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Pers