Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Pers

Je kan hier het meest recente persoverzicht van het Stedelijk Onderwijs raadplegen: persberichten, persmappen, powerpoints, pdf's en hoge resolutiebeelden. Materiaal blijft minimaal twee maanden online beschikbaar. De meest recente items staan bovenaan. Je kan filteren op een van onze onderwijstypes.

Sta je nog niet op onze perslijst en wil je opgenomen worden of heb je een persvraag? Contacteer dan onze persverantwoordelijke Wim Mangodt (wim.mangodt@so.antwerpen.be - T 32 3 338 33 22 | M 0474 99 71 24).

Kleuterschool Koekatoe opent 'meervoudig knappe' voortuin

Zeg niet zomaar 'voortuin' tegen het project van stedelijke kleuterschool Koekatoe. Helemaal afgestemd op de schoolvisie van meervoudige intelligentie ontwierpen ouders, grootouders, overburen, kleuters en leerkrachten samen deze voortuin. Meervoudige intelligentie staat voor een ontdekkingstocht naar de interesses en sterktes ('knaps') van elk kind.

Antwerpen Schaakt: schaaktoernooi voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Kinderen schaken
Op woensdag 27 februari krijgen alle kinderen tussen 6 en 12 jaar de kans om deel te nemen aan het schaaktoernooi Antwerpen Schaakt in het Felix Pakhuis. Het team van Stedelijke Basisschool Via Louiza zet al zeven jaar op rij haar schouders onder dit toernooi. Ze geloven dat een spelletje schaak een positieve invloed heeft op de leer- en zelfontwikkeling van kinderen. Antwerpen Schaakt brengt kinderen met dezelfde passie bijeen zodat ze van elkaar kunnen leren. Ouders zijn uiteraard welkom om te komen supporteren.

Stedelijke Basisschool Het Vliegertje in Deurne start schooljaar in nieuw gebouw

Speelplaats en nieuw gebouw Basisschool Het Vliegertje
De eerste schooldag werd heel bijzonder voor de leerlingen van Het Vliegertje: het was de allereerste dag waarop de school in het nieuwe gebouw huisde. Het gebouw op de hoek van de Borsbeeksesteenweg met de Fort III-straat is klaar en dat wil de school graag tonen. De hele schooldag lang ontdekten de kinderen, juffen en meesters het nieuwe gebouw aan de hand van spelletjes en activiteiten. Na schooltijd waren ouders en buren welkom om een kijkje te nemen. De leerlingen van het zesde leerjaar leidden de bezoekers enthousiast rond. Om 16.30 uur hielden schooldirecteur Peter Wintraecken, schepen van Onderwijs Claude Marinower en bedrijfsdirecteur Gonda Verhaert een korte speech.

Hoedjes van Papier (Deurne) opent vernieuwde ravot- en ontdekspeelplaats.

Met een confettiknal ging vandaag de vernieuwde, groene ravot- en ontdekspeelplaats van de lagere school Hoedjes van Papier officieel open. Met de feestelijke opening wil het schoolteam de buurt, de ouders en niet in het minst de leerlingen bedanken voor het geduld dat zij het voorbije jaar hebben geoefend.
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Pers