Pers

Je kan hier het meest recente persoverzicht van het Stedelijk Onderwijs raadplegen: persberichten, persmappen, powerpoints, pdf's en hoge resolutiebeelden. Materiaal blijft minimaal twee maanden online beschikbaar. De meest recente items staan bovenaan. Je kan filteren op een van onze onderwijstypes.

Sta je nog niet op onze perslijst en wil je opgenomen worden of heb je een persvraag? Contacteer dan één van onze persverantwoordelijken:
Sofie De Keyser - sofie.dekeyser@so.antwerpen.be - 0494 398 961
Tim Van der Schoot - tim.vanderschoot@so.antwerpen.be - 0477 59 65 58

Stedelijk Onderwijs Antwerpen geeft boekenpakket aan iedere leerling van de derde kleuterklas

Deurne, corona, boekenpakket, eerste leerjaar, lezen, actief burgerschap, burgerzin, taalvaardigheid, kleuterschool
Het einde van dit – toch wel uitzonderlijke - schooljaar is in zicht. Om in deze ongeziene tijden de kleuters van de derde kleuterklas extra voor te bereiden op de overgang naar het eerste leerjaar, schenkt Stedelijk Onderwijs Antwerpen een boekenpakket aan elke afstuderende kleuter.

Twee Deurnese klassen gekroond tot 'Meest Ondernemende Klas van Vlaanderen 2020'

Vlajo, ondernemingen, jongeren, creativiteit, antwerpen, stedelijk onderwijs, wedstrijd
De leerlingen van de tweede kleuterklas van stedelijke basisschool Land van Nu en het zesde leerjaar van stedelijke basisschool Het Vliegertje kregen vandaag de titel ‘Meest Ondernemende Klas van Vlaanderen’.

Jeugdboekenmaand en actief burgerschap als invalshoeken voor pilootproject in stedelijke basisschool Kriebel

lezen, stedelijk onderwijs, Antwerpen, jeugdboekenmaand, basisonderwijs, actief burgerschap
Vanaf maandag 9 maart start er een ongewone schoolweek voor de leerlingen uit het derde en vierde leerjaar van stedelijke basisschool Kriebel in Deurne. In het kader van de Jeugdboekenmaand en vanuit het belang dat de school hecht aan sociale vaardigheden en actief burgerschap, gaan twee actrices met de leerlingen in gesprek over het boek ‘Ans en Wilma’. Een boek dat het gesprek wil openen over moeilijke onderwerpen zoals angst, verliefdheid, schaamte, verdriet, jaloezie, boosheid en spijt. Daarnaast kunnen de leerlingen deelnemen aan workshops rond filosofie, zintuigen en survival. De projectweek wordt afgesloten met een toneelvoorstelling gespeeld door de leerlingen in een zelfgemaakt decor.

Stedelijke basisschool Flora installeert Hartstarter aan de schoolpoort

Dankzij vzw HeartSaver én de sponsoring door lokale ondernemers en organisaties, kan stedelijke basisschool Flora in hartje Borgerhout een hartstarter (AED-toestel) installeren buiten aan de schoolpoort. Dit levensreddend toestel is 24/7 toegankelijk voor de buurt en alle passanten die in geval van een incident met hartfalen de AED kunnen gebruiken.

Primeur: stedelijke basisschool Tiptop krijgt interactieve bewegingswand

interactief design, school, onderwijs, Antwerpen, Deurne, beweging
Op dinsdag 28 januari krijgen de leerlingen en de ouders van stedelijke basisschool Tiptop de kans om hun gloednieuwe bewegingswand voor het eerst uit te testen. Tiptop is de eerste stedelijke school met zo’n wand. Het gaat om een interactief projectiesysteem dat tot doel heeft leren en bewegen te combineren. Een leerrijk speeltje dat volledig in lijn ligt met de schoolvisie, want Tiptop zet nu al enkele jaren in op ‘bewegend leren’.

Stedelijke basisschool Prins Dries en Koninklijke Balletschool vieren 50 jaar Ballet van Vlaanderen en eren oprichtsters van hun scholen

ballet, balletschool, Brabants, Antwerpen, stedelijke basisschool
Op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari vieren stedelijke basisschool Prins Dries en de Koninklijke Balletschool Antwerpen het vijftigjarig bestaan van Ballet van Vlaanderen. Ze doen dat met een receptie op vrijdagavond en door mee te dansen in voorstellingen.

Eerste schepen voor street art, stedelijke basisschool De Boomhut en kunstenaar toveren samen twee schoolmuren om tot kunstwerken

Op maandag 25 november om 9 uur legt street art kunstenaar Artoon (Toon Van Ishoven) samen met de leerlingen van stedelijke basisschool De Boomhut de laatste hand aan twee murals. De schoolmuren werden omgetoverd tot kunstwerken die volledig in lijn liggen met de schoolvisie en met de ambitie van de eerste schepen voor street art Kris Gysels: Berchem als ‘district of street art’ op de kaart zetten.

Inhuldiging nieuw gebouw van stedelijke basisschool De Tandem

De eerste schooldag in een gloednieuw gebouw... Die eer viel te beurt aan de eerste graad van de lagere school van Stedelijke Basisschool De Tandem. De nieuwbouw in de Louis Strausstraat zorgt voor een geleidelijke overstap van de kleuterschool naar de lagere school.

De Kleine Wereld kookt: de verhalen achter 104 gerechten

stedelijk onderwijs; antwerpen; school; basisschool; koken, kinderen
Hoe opent koken met kleuters het gesprek over andere culturen? Wat heeft koken met diversiteit te maken? Kom het allemaal te weten tijdens de boekvoorstelling van 6 juni. De kleuters en het team stellen dan hun kookboek voor met meer dan 100 lievelingsrecepten van mama’s, papa’s en medewerkers. Van soepen tot hoofdgerechten, van hapjes tot desserten. Het kookboek is even kleurrijk als de Brederodewijk waarin de school gelegen is! Tijdens de boekvoorstelling ontdek je de link tussen koken en de ontwikkeling van kleuters, je mag proeven van een smos kaas die ze voor jou zullen klaarmaken en je kan ook een gesigneerd boek kopen voor 16 euro. Welkom!
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Pers