Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Pers

Je kan hier het meest recente persoverzicht van het Stedelijk Onderwijs raadplegen: persberichten, persmappen, powerpoints, pdf's en hoge resolutiebeelden. Materiaal blijft minimaal twee maanden online beschikbaar. De meest recente items staan bovenaan. Je kan filteren op een van onze onderwijstypes.

Sta je nog niet op onze perslijst en wil je opgenomen worden of heb je een persvraag? Contacteer dan onze persverantwoordelijke Veerle Heyvaert (veerle.heyvaert@so.antwerpen.be - T 03 338 33 22 / M 0473 81 38 96).

Start project Leerwinst : meer ademruimte voor leerkrachten

De laatste weken woedt er in de media een hevig debat over de kwaliteit van ons onderwijs: het hoger onderwijs klaagt over een tekort aan kennis en vaardigheden, jonge leerkrachten haken te snel af… En dat terwijl de wereld razendsnel verandert. Er worden alsmaar meer en hogere eisen gesteld aan onze leerkrachten. De druk en complexiteit stijgen. Het is best pittig om aan alle verwachtingen van de samenleving te kunnen voldoen. Wij willen als organisatie hierop inspelen en zelf stappen zetten om onze leerkrachten meer ademruimte te geven. Hoe gaan we dat doen? Onder andere door de leerwinst te gaan meten. Daarom starten wij met de proeftuin Leerwinst in 22 stedelijke pilootscholen. We meten toch al langer de leerresultaten van leerlingen, denk je misschien?

Koninklijke Balletschool wuift laatstejaars uit met Graduation Gala

Koninklijke Balletschool Antwerpen
Er zijn nog tickets voor de voorstellingen op 22 en 23 juni in HetPaleis

Stedelijk Lyceum Lamorinière opent tweede didactisch restaurant 'BRUT'

leerling-kok dresseert borden in keuken
Bestaande restaurant Mercator krijgt nieuwe naam Old School Het Stedelijk Lyceum Lamorinière opende op vrijdag 9 februari een tweede didactisch restaurant boven het al bestaande restaurant Mercator. Het nieuwe restuarant krijgt de naam BRUT, een verwijzing naar de industriële geschiedenis van het pand (een voormalige diamantslijperij) en de ruwe afwerking van het interieur. Het bestaande restaurant wordt herdoopt tot Old School, een toepasselijke naam voor de traditionele keukenbeginselen die de leerlingen daar aanleren. In beide restaurants tonen de leerlingen van het 5e en 6de jaar Restaurant-Keuken en de leerlingen van het 7de jaar Specialiteiten Restaurant wat ze kunnen.

Ontdek jouw secundaire school op de Interessebeurs

label interessebeurs 2018
Stedelijk Onderwijs stelt secundair aanbod voor in Park Spoor Noord op zaterdag 20 januari
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Pers