Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Pers

Je kan hier het meest recente persoverzicht van het Stedelijk Onderwijs raadplegen: persberichten, persmappen, powerpoints, pdf's en hoge resolutiebeelden. Materiaal blijft minimaal twee maanden online beschikbaar. De meest recente items staan bovenaan. Je kan filteren op een van onze onderwijstypes.

Sta je nog niet op onze perslijst en wil je opgenomen worden of heb je een persvraag? Contacteer dan één van onze persverantwoordelijken:
Sofie De Keyser - sofie.dekeyser@so.antwerpen.be - 0494 398 961
Elke Verhaert - elke.verhaert@so.antwerpen.be - 0485 66 49 17

Alle scholen Stedelijk Lyceum organiseren online inschrijvingen

Vanaf maandagochtend 25 mei verlopen alle inschrijvingen voor de scholen van Stedelijk Lyceum en Werkend Leren Antwerpen uitsluitend online. Normaliter worden inschrijvingen vanaf het tweede leerjaar secundair onderwijs op school zelf georganiseerd, maar door de coronamaatregelen zullen die nu digitaal plaatsvinden. Het is de eerste keer dat de leerlingen van de hogere secundaire leerjaren zich online kunnen inschrijven. De inschrijvingen gebeuren volgens de regels van de overheid en in samenspraak met het LOP (Lokaal Overleg Platform).

Bijna 100 stagiaires Verpleegkunde springen in de bres in de bestrijding van corona

stedelijk onderwijs, antwerpen, verpleegkunde, woonzorgcentra, opleiding, ziekenhuis
Na de paasvakantie gaan 56 studenten uit de hogere jaren (module 2,3,4) van de HBO5-opleiding Verpleegkunde van Stedelijk Onderwijs aan de slag in ziekenhuizen en woonzorgcentra. “Stage lopen in de ziekenhuizen is normaal voor onze studenten” zegt Anja Schaaf, campuscoördinator van de HBO5-opleiding. “In de woonzorgcentra doen zij normaal geen stage, maar in uitzonderlijke tijden maken we uitzonderingen. We zijn ervan overtuigd dat de competenties van deze studenten ook in de woonzorgcentra een welgekomen ondersteuning kan zijn”.

Officiële inhuldiging Stedelijk Lyceum Eilandje

Campus, Eilandje, Antwerpen, Dok, Kaai, onderwijs, technisch, creatief, leerkrachten, leerlingen, school
Op vrijdag 17 januari is het feest in Stedelijk Lyceum Eilandje. Nu de verhuisdozen zijn opgeborgen en iedereen zijn plekje heeft gevonden, kan de gloednieuwe stedelijke school aan het Kempisch Dok officieel ingehuldigd worden. Dat zal gebeuren met een receptie en toespraken van de 2 directeurs en onderwijsschepen Jinnih Beels. Nadien kunnen de lokalen en ateliers bezichtigd worden. Pers is van harte welkom vanaf 16 uur.

Stedelijk Lyceum Durlet uitgebreid met moderne nieuwbouw

fotograaf Séverin Malaud
Op 4 oktober is het feest in Stedelijk Lyceum Durlet. Dat is een school van Stedelijk Lyceum die enkele jaren geleden in cocreatie met ouders werd opgericht in de Durletstraat.

Leerlingen wandelen samen met onderwijsschepen Jinnih Beels naar nieuwe campus Eilandje

Op 2 september nemen een 400-tal leerlingen en leerkrachten van Stedelijk Lyceum Meir hun intrek in een gloednieuwe campus op het Eilandje. Ze maken dan ook samen met schepen van Onderwijs Jinnih Beels letterlijk de verhuisbeweging van de oude schoolgebouwen in de Eikenstraat naar het nieuwe gebouw aan het Kempisch Dok. Stedelijk Lyceum Eilandje wordt de komende jaren dé inspirerende leerplek waar technische, wetenschappelijke en kunstzinnige studierichtingen samenkomen. Want ook de wetenschappelijke opleidingen van Stedelijk Lyceum Lamorinière en de opleidingen van Stedelijk Lyceum Cadix worden onderdeel van deze nieuwe school.
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Pers