Polderstad

kleuter- en lagere school

Erasmus+ project

Onze school heeft in het verleden meegewerkt aan drie verschillende Comenius projecten, tijdens de schooljaren van 2008 tot 2015. Na 2015 veranderde de naam Comenius naar Erasmus+
In 2018 kregen wij terug groen licht om een nieuw Erasmus+ project uit te werken gedurende twee schooljaren. (2018 – 2020) Het project heeft de naam “Healthy reporters around Europe” en we werken samen met scholen uit volgende landen Italië, Spanje, Griekenland en Finland. Dit project is afgerond in 2021, daar door corona bepaalde zaken niet konden doorgaan. In 2020 kregen wij terug positief nieuws dat het nieuwe Erasmus+ project is goedgekeurd. Het project is echt van start gegaan in december 2021 en heeft de naam "Full steam ahead - learning through play". Deze werken we samen met kleuterscholen uit volgende landen Ierland, Engeland, Noorwegen, IJsland en Kroatië. Dit project zal lopen tot november 2023.

Hierdoor krijgen de kleuters en leerlingen op een speelse manier de kans om kennis te maken met verschillende culturen, gewoontes, … en dit draagt ook weer bij om een wereldburger te worden. Deze keer komen er ook leerlingen van het buitenland op bezoek in onze school.

De leerkrachten hebben de mogelijkheid gehad om over het muurtje te gaan kijken en hun verder te verdiepen in het gedifferentieerd aanbod van lesgeven in een internationale context.

Net zoals in het verleden heeft dit project ons op verschillende gebieden verrijkt en zijn we zoveel ervaringen rijker, zowel de kinderen als de juffen en meesters.

Het is en blijft één van de belangrijkste aspecten die we hebben geïntegreerd in de kleuterschool: outdoor learning. Het "buitenspel" meer in ons onderwijs te betrekken. Op een speelse manier werken op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Dit zet zich ook verder in de lagere school. Dit kwam tijdens dit project zeker weer tot uiting en het deed ons nog meer nadenken over onze voeding en hoe alles invloed op elkaar heeft.