Prins Dries

stedelijk basisonderwijs

Geschiedenis van onze school

De geschiedenis van basisschool Prins Dries is deels verbonden met de historie van het KBA, de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

Prins Dries sinds 1904 - 110 jaar

In 1904 werd de schoolpoort voor de eerste keer opengezet op Prins Dries. Een oude patriciërswoning werd gebruikt als school. Klik op ons logo om de geschiedenis te bekijken.

Balletopleiding Prins Dries sinds 1964 - 50 jaar
Opgericht door Jeanne Brabants

De ‘Balletschool van de Koninklijke Vlaamse Opera’, werd opgericht in 1951 door Jeanne Brabants. Sinds 1961 werd de balletschool onderdeel van het Stedelijk Onderwijs aangezien er naast balletlessen ook algemeen vormende lessen werden gegeven. In de eerste decennia werd er vooral lesgegeven aan oudere leerlingen. Dit veranderde in 1964. Leerlingen van 12 tot 15 jaar kregen les van Jos Brabants. Jeanne Brabants nam de oudere leerlingen voor haar rekening en Annie Brabants gaf de leerlingen van 8 tot 12 jaar les op de Prinsstraat. De voorbereidende balletopleiding op Prins Dries was geboren.

balletopleiding prins dries lagere balletschool prinsstraat antwerpen

Unieke sfeer

Sinds deze tijd biedt Prins Dries de mogelijkheid aan leerlingen over de hele wereld om vanaf een jonge leeftijd professionele balletlessen te volgen naast de reguliere vakken van het basisonderwijs. Prins Dries is dan ook een unieke basisschool met een bijzondere historie. De sfeer die bij deze historie past is dan ook voelbaar en merkbaar in onze school. Wij hechten veel waarde aan traditie, samenwerking, aandacht voor elkaar en de wereld om ons heen en ontwikkeling van talenten bij al onze leerlingen.

Onder Hoge Bescherming van Koningin Mathilde

Aan deze mooie historie is sinds 2012 toegevoegd dat het KBA en daarmee ook Prins Dries 'Onder de Hoge Bescherming van Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Mathilde' staat.

optreden sleeping beauty prins dries, kba en kbvv met koningin Mathilde