Prins Dries

kleuter- en lagere (ballet)school

kleuterschool

De kleuterschool van Prins Dries telt 6 klassen. De kinderen kunnen zich uitleven op onze uitdagende speelplaats met kippen, een moestuin en een boomhut.

In onze kleuterschool zijn er mengklassen. Dat wil zeggen dat elke klas bestaat uit leerlingen van een verschillend geboortejaar. Door te werken in verschillende niveaus leren leerlingen van elkaar.

Voor de kleuters van K0/1 organiseren we regelmatig theatervoorstellingen in de school. Vanaf K1/2 maken de kinderen al eens een daguitstap naar het bos of de kinderboerderij. Met K2/3 kleuterklas gaan we nog een ‘stapje’ verder. Zo ondernemen we geregeld bezoekjes naar musea, de bibliotheek, de zoo, cultuurcentra, naar zee

We organiseren ook projecten tussen de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Je kind leert zo op een leuke manier de lagere school kennen.

Een keer per jaar organiseren we een groot project. Dan werken de leerlingen van de kleuterschool en de lagere school samen aan een bepaald thema. Circus, sprookjes, kunst en feesten zijn bijvoorbeeld de voorbije jaren aan bod gekomen.

Oud-leerlingen en ouders kunnen ook terecht op:
Lagere School Prinsstraat
Ouders Prins Dries