Prins Dries

kleuter- en lagere (ballet)school

Nieuws

vb. 25/01/2022
vb. 25/01/2022

Ons Youtubekanaal al gevonden?

Kom eens langs op ons Youtubekanaal! Klik snel door!

Project 4 Elementen - Een reis door de tijd met L5

Op schol zijn we volop bezig met het jaarproject. Dit schooljaar draait het rond de 4 Elementen. Ook 5B is aan de slag gegaan en hebben een knappe video gemaakt over de 4 Elementen door de tijd heen. Kijk maar even mee!

Volg ons op social media!

Prins Dries zit volop op social media. Volg ons!

Prins Dries valt in de prijzen op het schaaktoernooi + nieuwsbrief maart

De schaakclub van Prins Dries, onder leiding van meester Mathias, is een aantal keer in de prijzen gevallen! Ze namen deel aan het provinciaal en het Vlaams online kampioenschap schoolschaak! Dikke proficiat allemaal! Meer nieuws van onze school kan je onderaan in de nieuwsbrief nalezen.

Schoolreglement en schoolafspraken 2020-2021 vind je hier

Het schoolreglement en de schoolafspraken zijn vanaf nu te vinden op onze website.

Prins Dries wint op Provinciaal Schaakkampioenschap!

Op het Provinciaal Schaakkampioenschap in Brasschaat mocht Prins Dries mee aansluiten op het podium. Dikke bravo!

De kippen zijn terug!

Welkom terug Zebra, Lola en Tok-of-Roxy!

Leerling Prins Dries in de Waalse krant

Een van onze leerlingen uit het zesde leerjaar heeft eind januari de krant gehaald.

De balletdroom van onze leerlingen in Karrewiet

Een flinke opleiding met grote dromen. Karrewiet kwam even langs in de balletlessen op Prins Dries. Kijk even mee!

Leerlingen Prins Dries winnen prijzen op wedstrijd Moraal

Samen met onze leerkracht moraal (zedenleer) juf Inge hebben een aantal leerlingen van het vijfde leerjaar knappe prijzen gewonnen!

Prins Dries maakt animatiefilm met Romane Claus

Romane Claus Prins Dries animatiefilm
KUNSTENARES TE GAST IN DE MORAALKLAS Vorig schooljaar is Romane Claus aan de slag gegaan met onze leerlingen van het vierde leerjaar. Samen hebben zij een pracht van een animatiefilm in elkaar gestoken tijdens de lessen moraal.

Film 'Girl' valt in de prijzen in Cannes - Verhaal gebaseerd op Nora, oud-leerling van Prins Dries

Enkele weken geleden ging op het filmfestival van Cannes de film 'Girl' in wereldpremière en kaapte heel wat prijzen weg. Regisseur Lukas Dhont baseerde de film op het verhaal van Nora, een ballerina die haar carrière op Prins Dries heeft gestart.

6 ballet danst op de tekenmarathon van de Academie voor Schone Kunsten

De Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen organiseerde op 8 en 9/02/2018 een intercontinental drawing marathon. Dit deden ze samen met hun zusterschool; de PAFA The Pennsylvania Academy of the Fine Arts in Philadelphia. Naast oa kamelen, acrogymnasten, hologrammen en een muziekband kon je ook de balletleerlingen van het 6e leerjaar aan het werk zien tijdens een klassieke les.

Jos Brabants - 1925-2018

Prins Dries en Opera Vlaanderen - audities voor Parsifal

Opera Vlaanderen brengt in maart en april opnieuw 'Parsifal' op het podium. Voor deze productie zijn ze op bezoek geweest op Prins Dries. Ze zochten 11 jongens tussen 10 en 12 jaar om mee te schitteren in deze productie. Proficiat aan de kinderen die geselecteerd zijn. We zien jullie binnenkort op het podium van Opera Vlaanderen in Antwerpen! Toitoitoi!

Iedereen Beroemd - het verhaal van Bertha - Stuur je tekeningen op!

De wereld van de ouders van Bertha stortte in toen ze hoorden dat hun dochter een zeldzame aandoening had. Met tekeningen van vervormde gezichten willen ze onderzoek stimuleren. De ploeg van Iedereen Beroemd maakte een hele mooie reportage over Bertha.

Tickets voor De Notenkraker in Vorst Nationaal met Prins Dries - Kom zeker kijken!

Notenkraker Prins Dries Music Hall Franco Dragone Giuliano Peparini Vorst Nationaal Stedelijk Onderwijs Antwerpen ballet lagere school balletschool
Van 27 tot 30 december kan iedereen genieten van het familiespektakel 'De Notenkraker' in Vorst Nationaal. Prins Dries werkt hiervoor samen met Music Hall, de Franco Dragone group en de fantastische choreograaf en regisseur Giuliano Peparini. Kom zeker kijken!

Balletleerlingen Prins Dries doen auditie voor 'Notenkraker' van Franco Dragone en Music Hall

Op vrijdag 27 oktober deden de balletleerlingen van Prins Dries auditie voor De Notenkraker, een groots opgezet familiespektakel van Franco Dragone en Music Hall. Voor een 16-tal kinderen zal een rol weggelegd zijn in deze productie. Op vrijdag zakte regisseur-choreograaf Giuliano Peparini af naar Antwerpen om de leerlingen te selecteren.

Balletleerlingen steunen '10 minutes a day'

De eerste schooldag zijn we 'proper' gestart. Samen met '10 minutes a day' van oprichter Jean-Paul Meus zijn ze de buurt gaan proper maken, maar wel op een balletdansende manier! Prins Dries steun met hart en ziel dit fantastische project. Het Laatste Nieuws ging mee op pad, lees maar even mee.

Welkom terug!

We zijn het nieuwe schooljaar spetterend gestart. Op de speelplaats hebben we samen afgeteld naar het nieuwe schooljaar. We gaan er een TOPjaar van maken!

Auditie: HETPALEIS zoekt jongens en meisjes van 8-11 jaar

Wil jij ook eens in een theaterproductie van HETPALEIS staan en ben je tussen 8 en 11 jaar? Doe dan mee met de auditie.

Prins Dries in Iedereen Beroemd - 03/03/2017 om 19u40 op één

De leerlingen van het vijfde leerjaar zagen we een tijdje geleden in de rubriek '3 minuten beroemd' op één.

Leerlingen Prins Dries winnen prijzen bij gedichtenwedstrijd Moraal

Een hele dikke proficiat voor Lola, Isa en Marguerite! Zij wonnen elk een prijs in de gedichtenwedstrijd waar ze via de moraalles aan meededen.

Leerlingen Prins Dries in Libelle

Libelle heeft een knappe reportage gemaakt over het ballet in Antwerpen. Noah en Nabila van Prins Dries mochten ook schitteren. Je kan de hele reportage hieronder nalezen.

Mannequin Challenge op Prins Dries

Een nieuwe hype kan ook Prins Dries niet passeren. Een filmpje maken waarin iedereen stokstijf staat als een standbeeld: dat is de Mannequin Challenge. Het 6e leerjaar van Prins Dries heeft enkele filmpjes gemaakt.
Subscribe to Nieuws