Prins Dries

kleuter- en lagere (ballet)school

Film 'Girl' valt in de prijzen in Cannes - Verhaal gebaseerd op Nora, oud-leerling van Prins Dries

Enkele weken geleden ging op het filmfestival van Cannes de film 'Girl' in wereldpremière en kaapte heel wat prijzen weg. Regisseur Lukas Dhont baseerde de film op het verhaal van Nora, een ballerina die haar carrière op Prins Dries heeft gestart.

'Girl' in de prijzen in Cannes

De film 'Girl' heeft op het filmfestival van Cannes maar liefst 4 prijzen in de wacht gesleept. Regisseur Lukas Dhont kreeg onder andere de 'Caméra D’Or', de prijs voor beste regiedebuut. Hoofdacteur Victor Polster (leerling Koninklijke Balletschool) sleepte de 'Uncertain Regard', de prijs voor de beste vertolking in de wacht.

Dit is een onwaarschijnlijk knappe prestatie.

Film gebaseerd op verhaal van oud-leerling Prins Dries

Lukas Dhont kreeg zijn inspiratie voor 'Girl' na een ontmoeting met Nora Monsecour. Zij is een hele tijd geleden op Prins Dries gestart met haar transitie toen ze in onze balletopleiding zat. Haar verhaal is nu bewerkt in het scenario voor 'Girl'. 
We kijken met trots naar Nora, die ondanks alle hindernissen in haar leven, uitgegroeid is tot een prachtige verschijning en een mooie danseres. We wensen haar alle succes toe en blijven haar steunen in alles wat ze doet.

Nora heeft haar verhaal gedaan in de pers. Je kan het artikel hieronder nog eens nalezen.

 

maandag 28 mei 2018