Stedelijk Lyceum

middelbare scholen

Oud-leerling in de kijker

Leo De Clippeleir ging naar de kleuter- en lagere school in de Albertstraat (Alberreke). Net zoals zijn twee broers en grootvader. Vele van de leerkrachten waren vriend aan huis bij deze familie. Op het “Feest van de vrijzinnige jeugd “ van de drie broers waren dan ook enkele van deze leerkrachten aanwezig.
oud leerling leo de clippeleir

Hij volgde het eerste en tweede middelbaar in de Lamorinièrestraat. Een toenmalig klooster dat het Stedelijk Onderwijs had gekocht.

Daarna trok Leo naar het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten (SISA, nu Stedelijk Lyceum Cadix). Hij volgde daar de richting Haartooi. Op advies van zijn leerkracht ging hij voor een Pedagogisch diploma. Hij haalde dit diploma in de Pestalozzistraat.

Met z’n pedagogisch diploma op zak begon Leo aan een lange carriere bij het Stedelijk Onderwijs. Zo gaf hij les op SISO Deurne (Stedelijk Lyceum Lakbors), SITO5 (Stedelijk Lyceum Olympiade), het Centrum voor Volwassenenonderwijs op de Begijnenvest én op de Grotesteenweg en ten slotte kwam hij terecht waar hij ooit startte: op het Stedelijk Lyceum Cadix.
Leo is daar nu Technisch Adviseur voor de opleidingen Woordkunst Drama, Podiumtechnieken, Grafische opleidingen en Horeca. Ook verzorgt hij de PR voor de school. Van jongsaf was hij actief bij Kindervreugd, waar hij vele jaren een bijdrage leverde voor het Sinterklaasfeest in ‘t Sportpaleis. Eerst speelde hij trompet bij de Tir Band. Later bij de “live band” van het Sintfeest onder leiding van Frank Storms.

Waarom hij steeds trouw is gebleven aan het Stedelijk Onderwijs?

Het Stedelijk onderwijs heeft mij steeds voldoening gegeven in mijn leer-groeiproces van kind tot adolescent, en daarna als medewerker. Als je er dan nog vrienden voor het leven hebt leren kennen, maakt het dit alles nog sterker.

maandag 2 mei 2016