Stedelijk Lyceum

middelbare scholen

Oud-leerling in de kijker

Joppe de Bruijn begon al in de crèche bij het Stedelijk Onderwijs. Toen hij anderhalf jaar oud was, wilden zijn ouders hem naar de peutertuin van SILO52 (Aan de Stroom) brengen, maar omdat hij nog niet kon stappen, waren de juffen een beetje sceptisch. Joppe leert snel en ging de eerste dag al wandelend de school buiten. Hij heeft dus leren stappen op school. Joppe bleef tot en met het zesde leerjaar in lagere school Aan de Stroom.
oud leerling joppe de bruijn

“Wat ik enorm leuk vond aan deze school, is dat het een kleine en gezellige school is, waar iedereen elkaar kent. Het is ook een zeer rustig gelegen school, omringd door veel groen en speeltuinen. Ik woon zo’n 150m van de school (nog steeds), en dat maakte het eens zo leuk. Aan de Stroom ligt zowat centraal tussen twee verschillende buurten van Linkeroever, de sociale appartementsblokken waarvoor Linkeroever gekend staat, en de woonwijken aan de kant van Sint-Annastrand. Hierdoor bestaat het publiek van de school altijd uit een zeer leuke mix van alle soorten nationaliteiten.

Mijn leukste herinneringen aan de lagere school blijven toch de bos- en zeeklassen naar de stedelijke domeinen zoals Het Veen, Sint-Idesbald, Diesterweg… Elk van deze domeinen vond ik als kind geweldig vanwege hun grootte en enorme speelmogelijkheden. Doordat ze elk op een totaal andere locatie lagen, was het elke keer iets totaal anders. Dit waren mijn eerste volledige weken zonder mijn ouders, maar door de vele activiteiten heb ik ze daar nooit echt gemist eerlijk gezegd.” – aldus Joppe.

Na de lagere school, ging Joppe naar het Stedelijk Lyceum Linkeroever. Hij zegt zelf dat hij daar een geweldige klas had die de volledige zes jaar erg samenhing en hij kende veel van z’n klasgenoten al van in de kleuterschool.

Joppe’s ouders hebben een nauwe band met het Stedelijk Onderwijs en daarbuiten ook met Kindervreugd en Jespo. Niet verbazend dus dat Joppe meerdere keren op kamp ging met Kindervreugd en zich nu als vrijwilliger inzet voor Jespo.

Momenteel zit Joppe in het tweede jaar Journalistiek en hij is van plan nog verder te studeren nadat hij zijn Bachelor op zak heeft. 

vrijdag 3 juni 2016