Stedelijk Lyceum

middelbare scholen

Beeldende en audiovisuele kunsten

Over deze studierichting

Dubbele finaliteit
2e graad - kso

In de nieuwe studierichting beeldende en audiovisuele kunsten ontwikkel je je gevoel voor esthetiek. Je proeft van verschillende beeldende waarden, het betreft een ontdekkingsproces, een kennismaking: je leert goed observeren, kijken en tekenen wat je ziet; je verwerkt deze indrukken met verschillende technieken en materialen.

We stellen de algemene individuele ontplooiing van de leerling centraal en bereiden onze leerlingen voor om met een open geest in de samenleving te functioneren.

In deze afdeling kunnen creatieve leerlingen terecht die naast een brede algemene vorming uitgebreider willen kennismaken met het beeldend vormgeven. Inzet, een goede studiemethode, voldoende ruimtelijk aanvoelen en graag tekenen zijn nodig om deze veelzijdige opleiding met succes te doorlopen.

Bij de kunstvakken ga je door waarneming en verbeeldingskracht op zoek naar de meest geschikte manier om je denken en voelen artistiek vorm te geven. Je werkt grotendeels manueel en ondersteunend digitaal. Gaandeweg ontdek je of je de beeldende dan wel de audiovisuele artistieke weg wil inslaan. Niet alleen artistieke beroepen vragen om visuele en creatieve vaardigheden, maar ook de wetenschap en het bedrijfsleven. Met culturele projecten en buitenschoolse kunstactiviteiten openen we nieuwe horizonten.

In de 2e graad maak je kennis met het ontwerpen van, het groeien naar en het stapsgewijs realiseren van ideeën en inhouden. Dit door gebruik te maken van allerlei verschillende technieken en materialen. Je leert je zowel uitdrukken in het platte vlak als in de ruimte.

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: