Over deze studierichting
In de studierichting Biotechnologische wetenschappen binnen het domein Horeca & Voeding krijg je een brede wetenschappelijke opleiding. Een sterk pakket exacte wetenschappen (wiskunde, biologie, chemie en fysica) wordt gekoppeld aan proefondervindelijk onderzoek in de voedingsindustrie.
De algemene vakken worden aangevuld met toegepaste wetenschapslessen waarbij je de rol van biotechnologie binnen de voedingsindustrie bekijkt. Je bestudeert alle stappen in het proces van voedselverwerking.
Je leert hoe de voedingsindustrie werkt, hoe grondstoffen worden verwerkt tot voedingsproducten. Je begrijpt het belang van voedselveiligheid en - controle. Je hebt inzicht in de verwerking van eten.
Je leert productieprocessen analyseren, opstarten, opvolgen en wetenschappelijk verklaren.
Je leert onderzoekstechnieken ontwikkelen en uitvoeren.
Lessentabel - overzicht vakken
Stedelijk Lyceum Lamorinière
2018 Antwerpen
Situering van de studierichting
Deze opleiding bevindt zich in het domein Horeca & Voeding. De studierichting bereidt je voor om verder te studeren.
Biotechnologische & chemische wetenschappen binnen het domein Horeca & Voeding is de logische vervolgopleiding in de derde graad.
Toelatingsvoorwaarden
Je bent geslaagd voor de eerste graad A-stroom.
Scholen en inschrijven
Stedelijk Lyceum Lamorinière
2018 Antwerpen
Gerelateerde opleidingen
Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: