Over deze studierichting
Dubbele finaliteit
2e graad – TSO
Horeca is een polyvalente studierichting die je klaarstoomt voor diverse functies in de horecasector.
Enerzijds worden basisvaardigheden voor taal en communicatie aangeleerd, anderzijds richt men zich naar basistechnieken voor keuken, zaal, receptie en hotel.
De studierichting Horeca vertrekt vanuit de theoretische-technische kennis en legt steeds de link met de praktijk. Je ontdekt de diverse kanten van de horecasector: achter de schermen in de keuken of zichtbaar als zaalverantwoordelijke, ober, receptie- of hotelmedewerker.
Talen en communicatievaardigheden zijn essentieel in deze opleiding. Ook het beheer en de organisatie van een hotel -restaurant met zijn bedrijfseconomische aspecten zoals bedrijfsbeheer, aan- en verkoop, bedrijfsuitrusting... komen aan bod.
Kennis van wijnen en andere dranken, voeding (scheikunde, technologie, dieet, bereiding…), menuleer, de regels van hygiëne en veiligheid… komen aan bod. Esthetisch gevoel en creativiteit worden ontwikkeld.
Lessentabel - overzicht vakken
Stedelijk Lyceum Lamorinière
2018 Antwerpen
Situering van de studierichting
Deze opleiding bevindt zich in het domein Horeca & Voeding. De studierichting bereidt je voor om verder te studeren.
Horeca is de logische vervolgopleiding in de derde graad.
Toelatingsvoorwaarden
Je bent geslaagd voor de eerste graad A-stroom. Houd er rekening mee dat een job in de horeca vaak avond- en weekendwerk betekent.
Scholen en inschrijven
Stedelijk Lyceum Lamorinière
2018 Antwerpen
Gerelateerde opleidingen
Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: