Over deze studierichting
deeltijds beroepssecundair onderwijs
- Module Initiatie keuken: Je leert voorbereidend werk doen (mise-en-place); ingrediënten klaarzetten, tekorten melden, groenten en fruit klaarmaken.
- Module Keukentechnieken: Je leert gewichtseenheden en inhoudsmaten omrekenen, verhoudingen respecteren, snijgereedschap gebruiken voor verschillende technieken en keukenmachines gebruiken. Je leert ook keukentechnieken toepassen; recepten volgen, keukentoestellen gebruiken, basissoepen en –sausen bereiden, dresseren, enzovoort.
Lessentabel - overzicht vakken
Toelatingsvoorwaarden
Je kan les volgen in het dbso als je op je eerste lesdag:
- 16 jaar bent
- 15 jaar bent én de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs hebt gevolgd. Je hoeft niet geslaagd te zijn.
- nog geen 25 jaar bent.
Tijdens of na de screening zal duidelijk worden of je ook voldoet aan andere voorwaarden die mogelijk gesteld worden. Voor deze richting is een medische keuring verplicht.
Scholen en inschrijven
Werkend Leren Antwerpen
Bredastraat 35-37
2060 Antwerpen
2060 Antwerpen
03 201 25 10
Werkend Leren Antwerpen
Grotesteenweg 226
2600 Berchem
2600 Berchem
03 334 34 00