Over deze studierichting
Deze opleiding is veelzijdig. Tijdens de praktijklessen geraak je vertrouwd met koken, serveren, onderhoud van de keuken en de zaal, kassawerk, hygiëne, enzovoort. In de theorielessen worden deze onderwerpen theoretisch onderbouwd. Je leert in een groep werken, taalvaardig zijn, verzorgd voorkomen en sociale vaardigheden.
In de loop van het jaar kan je deelattesten behalen: snackbar-taverne en sneldienst-restauratie.
- Module snackbar-taverne: werken volgens de regels van de voedselveiligheid, groente en fruit versnijden, snacks bereiden, tearoombereidingen, apparatuur bedienen, zaal-en kassawerk, klantgericht werken, onderhoud zaal en keuken, vaat doen, ….
- Module sneldienstrestauratie: stockagetechnieken, toestellen gebruiken, halffabricaten en bereide maaltijdcomponenten verwerken, zaal-en kassawerk, snacks verpakken, klantgericht werken, onderhoud, afwassen, ...
Lessentabel - overzicht vakken
Toelatingsvoorwaarden
Je kan les volgen in het dbso als je op je eerste lesdag:
• 16 jaar bent
• 15 jaar én de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs hebt gevolgd. Je hoeft niet geslaagd te zijn.
• nog geen 25 jaar bent.
Tijdens of na de screening zal duidelijk worden of je ook voldoet aan andere voorwaarden die mogelijk gesteld worden.
Scholen en inschrijven
Werkend Leren Antwerpen
2060 Antwerpen