Stedelijk secundair onderwijs

middelbare scholen

Medewerker Snackbar-Taverne

Over deze studierichting

deeltijds beroepssecundair onderwijs

Deze opleiding is veelzijdig. Tijdens de praktijklessen geraak je vertrouwd met koken, serveren, onderhoud van de keuken en de zaal, kassawerk, hygiëne, enzovoort. In de theorielessen worden deze onderwerpen theoretisch onderbouwd. Je leert in een groep werken, taalvaardig zijn, verzorgd voorkomen en sociale vaardigheden.
In de loop van het jaar kan je deelattesten behalen: snackbar-taverne en sneldienst-restauratie.

  • Module snackbar-taverne: werken volgens de regels van de voedselveiligheid, groente en fruit versnijden, snacks bereiden, tearoombereidingen, apparatuur bedienen, zaal-en kassawerk, klantgericht werken, onderhoud zaal en keuken, vaat doen, ….
  • Module sneldienstrestauratie: stockagetechnieken, toestellen gebruiken, halffabricaten en bereide maaltijdcomponenten verwerken, zaal-en kassawerk, snacks verpakken, klantgericht werken, onderhoud, afwassen, ...