Stedelijk Lyceum

middelbare scholen

Printmedia

Over deze studierichting

Arbeidsmarktgerichte finaliteit
2e graad - bso

In de opleiding Printmedia word je voorbereid op een uitvoerende job in de drukkerij. Deze studierichting is zowel creatief als praktisch. Er staan weinig algemene vakken op het programma.

Ontdek de opleiding in deze video.

Niet vluchtig en vergankelijk zoals de meeste media, maar traag en doordacht. Het laat je drukwerk beleven met al je zintuigen. Voel de structuur van papier, ruik de inkt en beleef drukwerk in al zijn facetten. Verschillende druktechnieken (hoogdruk, diepdruk, offset, zeefdruk en digitaal drukken) die we zowel ambachtelijk als geautomatiseerd aan bod laten komen. Leerlingen werken in team aan verschillende projecten om de volledige workflow van de printmediawereld te leren kennen. Je leert een ontwerp te verwerken tot een afgewerkt product om fier op te zijn.

Wij streven ernaar om leerlingen een opleiding te bieden die hen voorbereidt op de eisen van een steeds evoluerende arbeidsmarkt. We bereiden hen zo voor op levenslang leren. Hierbij zetten we in op een nauwe samenwerking tussen drukvoorbereiding en drukken met oog voor nieuwe technieken en toestellen.

Abonneer je op ons YouTube kanaal voor meer video's.

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: