Over deze studierichting
In deze studierichting leer je de basistechnieken van het keuken- en restaurantwerk. In de tweede graad leer je:
- gerechten bereiden en serveren op een hygiënische en veilige manier.
- koken (bakken, frituren, braden, roosteren, gratineren), basisbereidingen maken (fonds, soepen, sausen), versnijdingstechnieken en opdienen.
- correct en charmant omgaan met gasten (onthaal, reserveren).
- etiquette en spreekvaardigheid (Nederlands, Frans en Engels).
Er is veel oefen- en demonstratietijd voorzien. Je komt in contact met de nieuwste gastronomische trends en technieken via binnen- en buitenlandse stages, studiereizen en bedrijfsbezoeken. Op het einde van de tweede graad kan je reeds aan de slag als zaal- of keukenmedewerker in een restaurant of cateringbedrijf. Je kan natuurlijk ook doorstromen naar de derde graad.
Lessentabel - overzicht vakken
Stedelijk Lyceum Lamorinière
2018 Antwerpen
Situering van de studierichting
Deze opleiding bevindt zich in het interessegebied Welzijn & Maatschappij. Je kan een opleiding in dit interessegebied volgen in de tweede en de derde graad. Er zijn ook specialisatiejaren en opleidingen secundair na secundair (Se-n-Se).
Toelatingsvoorwaarden
Een specifieke vooropleiding is niet nodig. Je kan deze richting aanvatten na elke optie van het tweede leerjaar als je geslaagd bent.
Scholen en inschrijven
Stedelijk Lyceum Lamorinière
2018 Antwerpen
Gerelateerde opleidingen
Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: