Over deze studierichting
In de studierichting Restaurant & keuken leer je de basistechnieken van het keuken- en restaurantwerk.
Je leert gerechten bereiden en serveren op een hygiënische en veilige manier. Je leert verschillende kooktechnieken (bakken, frituren, braden, roosteren, gratineren), basisbereidingen maken (fonds, soepen, sausen), versnijdingstechnieken en opdienen.
In de opleiding is veel aandacht voor het omgaan met klanten: correct en charmant omgaan met gasten, klanten onthalen en eten serveren. Daarnaast is etiquette en spreekvaardigheid (Nederlands, Frans en Engels) belangrijk.
Er is veel oefen- en demonstratietijd voorzien. Je komt in contact met de nieuwste gastronomische trends en technieken via binnen- en buitenlandse stages, studiereizen en bedrijfsbezoeken. Op het einde van de tweede graad kan je reeds aan de slag als zaal- of keukenmedewerker in een restaurant of cateringbedrijf (als bijbaantje).
Lessentabel - overzicht vakken
Stedelijk Lyceum Lamorinière
2018 Antwerpen
Situering van de studierichting
Deze opleiding bevindt zich in het domein Horeca & Voeding. De studierichting bereidt je voor om te gaan werken.
Restaurant & keuken is de logische vervolgopleiding in de derde graad. Nadien kan je nog de Se-n-se Kok volgen.
Toelatingsvoorwaarden
Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Houd er rekening mee dat een job in de horeca vaak avond- en weekendwerk betekent.
Scholen en inschrijven
Stedelijk Lyceum Lamorinière
2018 Antwerpen
Gerelateerde opleidingen
Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: