Stedelijk Lyceum

middelbare scholen

Sociale en Technische Wetenschappen

Over deze studierichting

2e graad - tso

In onze school volg je in de tweede graad Sociale en Technische Wetenschappen als vooropleiding voor zorgrichtingen in de derde graad.

Sociale en Technische Wetenschappen geeft je een brede vorming op sociaal, wetenschappelijk en technisch vlak waarbij mens en zijn omgeving altijd centraal staan.

Uiteraard ben je sociaal voelend, creatief, zin in het leren organiseren van sociale activiteiten aan verschillende doelgroepen.

De specifieke vakken die je aanboden krijgt, zijn:

  • Natuurwetenschappen: we leggen hier vooral de focus op inzichten en vaardigheden via experimenten en praktische opdrachten.
  • Sociale wetenschappen: maatschappelijke en sociale vorming
  • Voeding: hier ga je aan de slag met voedingsproducten. Het verwerken ervan, maar ook de juiste methode en technieken hanteren

Kortom: een veelzijdige opleiding, die je op de meest ideale wijze voorbereidt op ons aanbod in de derde graad: Jeugd- & Gehandicaptenzorg (Opvoeder-Begeleider), Gezondheids- & Welzijnswetenschappen en Sociale & Technische Wetenschappen.

Na de derde graad staat de wereld voor je open: hoger onderwijs of ga aan het werk in één van de vele knelpuntenberoepen.