Over deze studierichting
De richting is gericht op leerlingen die geïnteresseerd zijn in de gastronomie. Ze richten hun pijlen op nieuwe en bestaande kooktechnieken, leren trends in de gastronomie te ontdekken en volgen, leren om economisch en ecologisch te werken. Ze moeten zich bewust worden van hun ecologische voetafdruk. Met dit alles in hun achterhoofd leren de leerlingen realistische gerechten te creëren om zichzelf klaar te stomen voor een job in de horeca.
Er bestaat ook de mogelijkheid om gedurende 4 weken een stage te lopen in het buitenland, dit dankzij een ERASMUS+ beurs.
Lessentabel - overzicht vakken
Stedelijk Lyceum Lamorinière
2018 Antwerpen
Situering van de studierichting
Deze opleiding bevindt zich in het interessegebied Welzijn & Maatschappij. Je kan een opleiding in dit interessegebied volgen in de tweede en de derde graad. Er zijn ook specialisatiejaren en opleidingen secundair na secundair (Se-n-Se).
Toelatingsvoorwaarden
De logische vooropleiding is de derde graad bso Restaurant en Keuken.
Scholen en inschrijven
Stedelijk Lyceum Lamorinière
2018 Antwerpen