Stedelijk secundair onderwijs

middelbare scholen

Voertuigtechnieken

Over deze studierichting

Doorstroomgerichte finaliteit
2e graad - tso

Voertuigtechnieken is een studierichting die de nadruk legt om de ontwikkeling, de bouw en de werking van voertuigen. Je krijgt een brede algemene vorming in combinatie met specifieke vakken waarin technische kennis en de praktische uitvoering aan bod komen.

Je ontdekt de wereld van motors en personenwagens. Zowel de theoretische kant als het praktisch uitvoeren van toepassingen en technische realisaties.

Je leert verschillende materialen, toestellen en technieken kennen. Je leert constructies en installaties ontwerpen en de processen voorbereiden. In de lessen elektriciteit leer je elektromechanische kringen analyseren, de basiswetten van de elektriciteit toepassen in diverse elektrische opstellingen.

Tijdens mechanica verwerf je basiskennis van theoretische mechanica en past dit toe in het vervaardigen van mechanische werkstukken.
Je krijgt inzicht in de werking, de mogelijkheden en het gebruik van de belangrijkste werktuigmachines en gereedschappen.

De studierichting Voertuigtechnieken is zowel voor wie wil verder studeren als voor wie meteen aan de slag wil na het secundair.

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: