Stedelijk secundair onderwijs

middelbare scholen

Over het middelbaar

Jouw toekomst

Het Stedelijk Lyceum geeft je de basis voor jouw toekomst: niet alleen kennis, maar ook vaardigheden en attitudes, want in het leven heb je zo veel meer nodig dan kennis.
De middelbare scholen van het Stedelijk Lyceum weten wat je toekomstige werkgever van je verwacht. Wat moet je kennen én kunnen voor je toekomst op de werkvloer of de schoolbanken van het hoger onderwijs?
We zetten in op digitaal onderwijs en nieuwe pedagogische methodes, want de wereld staat niet stil.

In september 2019 start de modernisering van het secundair onderwijs. In de scholen van het Stedelijk Lyceum wordt daar bewust en actief over nagedacht.
Ontdek hoe wij de modernisering aanpakken.

Lees meer over de aanpak van onze scholen.

Iedereen op z'n plek

Iedereen helemaal op zijn plaats, dat is ons doel. In het brede aanbod van het Stedelijk Lyceum vind je zeker een school en studierichting die bij jou past.

In de eerste graad bieden alle scholen van het Stedelijk Lyceum een ruime basisvorming met dezelfde algemene vakken. Daarnaast ga je samen met je leerkrachten op zoek naar waar je goed in bent en waar je interesse ligt.
In de tweede en derde graad kies je een studierichting die aansluit bij jouw interesses en dromen. Alle studierichtingen in de tweede en derde graad van de 20 scholen van het Stedelijk Lyceum zijn opgedeeld in 8 studiedomeinen.

Iedereen welkom

Iedereen is welkom bij het Stedelijk Lyceum. In onze scholen krijg je de ruimte om jouw talenten te ontdekken en te ontplooien. Verschillen tussen leerlingen zijn een troef.
In onze scholen staan betrokkenheid, openheid, vertrouwen en respect voor elkaar centraal. Je behandelt iedereen met respect en hecht belang aan een goede relatie met medeleerlingen en leerkrachten. Dat krijg je ook terug.

Kwaliteit voor de klas

Voor welk interessegebied of welke studierichting je ook kiest, leren is een uitdaging. Daarom staat er een deskundig schoolteam klaar om jou voor te bereiden op de toekomst. Iedere medewerker van het Stedelijk Lyceum zet kwaliteit in de klas centraal.

Klaar voor de toekomst

Je leert in het Stedelijk Lyceum zelf beslissingen te nemen en keuzes te maken. Een eigen mening is belangrijk en helpt om inzicht te krijgen in de samenleving. Op het einde van het middelbaar ben je klaar om mee te bouwen aan de toekomst van onze stad en de maatschappij.

De schoolpoorten staan open voor iedereen. We kijken naar je talenten, niet naar je achtergrond of beperking.

Wij investeren in de ontwikkeling van toekomstige leerkrachten, goede begeleiding van startende leerkrachten en levenslang leren van ervaren leerkrachten.

Stage

Studenten in de lerarenopleiding doen regelmatig stage in scholen van het Stedelijk Onderwijs. Zo leren ze hun toekomstig beroep en de scholen beter kennen. Omgekeerd leren ervaren leerkrachten bij over de nieuwste manieren van lesgeven.