Stedelijk secundair onderwijs

middelbare scholen

Over stedelijk secundair onderwijs

Jouw toekomst

De stedelijke secundaire scholen geven je de basis voor jouw toekomst: niet alleen kennis, maar ook vaardigheden en attitudes, want in het leven heb je zo veel meer nodig dan kennis.
De stedelijke secundaire scholen weten wat je toekomstige werkgever van je verwacht. Wat moet je kennen én kunnen voor je toekomst op de werkvloer of de schoolbanken van het hoger onderwijs? We zetten in op digitaal onderwijs en nieuwe pedagogische methodes, want de wereld staat niet stil.

Ontdek onze scholen.

Iedereen op z'n plek

Iedereen helemaal op zijn plaats, dat is ons doel. In het brede aanbod van de stedelijke secundaire scholen vind je zeker een school en studierichting die bij jou past.

In de eerste graad bieden de stedelijke secundaire scholen een ruime basisvorming met dezelfde algemene vakken. Daarnaast ga je samen met je leerkrachten op zoek naar waar je goed in bent en waar je interesse ligt.

In de tweede en derde graad kies je een studierichting die aansluit bij jouw interesses en dromen. Alle studierichtingen in de tweede en derde graad van de 20 stedelijke secundaire scholen zijn opgedeeld in 8 studiedomeinen.

Iedereen welkom

Iedereen is welkom bij de stedelijke secundaire scholen. In onze scholen krijg je de ruimte om jouw talenten te ontdekken en te ontplooien. Verschillen tussen leerlingen zijn een troef.
In onze scholen staan betrokkenheid, openheid, vertrouwen en respect voor elkaar centraal. Je behandelt iedereen met respect en hecht belang aan een goede relatie met medeleerlingen en leerkrachten. Dat krijg je ook terug.

Kwaliteit voor de klas

Voor welk interessegebied of welke studierichting je ook kiest, leren is een uitdaging. Daarom staat er een deskundig schoolteam klaar om jou voor te bereiden op de toekomst. Iedere medewerker van de stedelijke secundaire scholen zet kwaliteit in de klas centraal.

Klaar voor de toekomst

Je leert in onze scholen zelf beslissingen te nemen en keuzes te maken. Een eigen mening is belangrijk en helpt om inzicht te krijgen in de samenleving. Op het einde van het secundair ben je klaar om mee te bouwen aan de toekomst van onze stad en de maatschappij.

De schoolpoorten staan open voor iedereen. We kijken naar je talenten, niet naar je achtergrond.

Het pedagogisch project richt zich op het integreren van verschillende pijlers in de lessen van de stedelijke scholen. Ontdek hier welke pijlers dat zijn. 

Wij investeren in de ontwikkeling van toekomstige leerkrachten, goede begeleiding van startende leerkrachten en levenslang leren.

Loop als student van de lerarenopleiding stage in (secundaire) scholen van het Stedelijk Onderwijs. Zo leer je in het werkveld en ontdek je de scholen van dichtbij. Omgekeerd leren ervaren leerkrachten bij over de nieuwste manieren van lesgeven.