Stedelijk Lyceum

middelbare scholen

Nieuws

vb. 26/06/2017
vb. 26/06/2017

Oud-leerling in de kijker

oud leerling joppe de bruijn
Joppe de Bruijn begon al in de crèche bij het Stedelijk Onderwijs. Toen hij anderhalf jaar oud was, wilden zijn ouders hem naar de peutertuin van SILO52 (Aan de Stroom) brengen, maar omdat hij nog niet kon stappen, waren de juffen een beetje sceptisch. Joppe leert snel en ging de eerste dag al wandelend de school buiten. Hij heeft dus leren stappen op school. Joppe bleef tot en met het zesde leerjaar in lagere school Aan de Stroom.

Oud-leerling in de kijker

oud leerling leo de clippeleir
Leo De Clippeleir ging naar de kleuter- en lagere school in de Albertstraat (Alberreke). Net zoals zijn twee broers en grootvader. Vele van de leerkrachten waren vriend aan huis bij deze familie. Op het “Feest van de vrijzinnige jeugd “ van de drie broers waren dan ook enkele van deze leerkrachten aanwezig.

Oud-leerling in de kijker

oud leerling jan de bruyn
Jan De Bruyn startte z’n schoolcarrière in de kleuterklas van SILO50, het gebouw op de Gloriantlaan waar nu het Stedelijk Lyceum Linkeroever is. Na drie kleuterklasjes, ging Jan naar de lagere school van SILO50.

Het Kiel superdivers?

foto kastjes
Half januari namen de leerlingen van de vierde jaren Office & Sales en Retail van het Stedelijk Lyceum Expo deel aan een projectweek rond diversiteit. Ze maakten portretten en stadsfoto’s en verzamelden persoonlijke verhalen. Stap voor stap brachten de diversiteit van hun eigen groep, de buurt en haar bewoners in beeld.

Oud-leerling in de kijker

oud leerling seppe van emmelo
Seppe Van Emmelo ging naar kleuter- én lagere school Crea 16 in de Grote Hondstraat. Hij had daar een fantastische tijd, zegt hij zelf.

Oud-leerling in de kijker

sjoertje verbeke
Sjoertje Verbeke is een echt kind van het Stedelijk Onderwijs. Haar moeder gaf heel haar leven les in stedelijke basisschool De Evenaar in de Constitutiestraat en haar papa werkte voor het Stedelijk CLB.

Oud-leerling in de kijker

oud leerling isa van acker
Isa Van Acker liep school in het Stedelijk Onderwijs van haar peutertijd tot (na) de puberteit, steevast met veel plezier. Kleuterschool en lager onderwijs volgde ze in SILO52 (nu Aan De Stroom) op Linkeroever; het logische vervolg werd het Stedelijk Lyceum Linkeroever, in de studierichting Latijn-Wetenschappen.

Oud-leerling in de kijker

oud leerling michele pot
Michèle Pot ging naar de stedelijke kleuter- en lagere school De Kangoeroe, toen nog Stedelijke Basisschool Ruggeveld. Ze groeide op in een gezin met een hart voor het Stedelijk Onderwijs.

Oud-leerling in de kijker

oud leerling olympe tits
Olympe Tits verhuisde op vierjarige leeftijd van Frankrijk naar Antwerpen. Haar avontuur begon toen ze in het derde leerjaar mocht beginnen aan de balletopleiding in Prins Dries.

We werken eraan: Stedelijk Lyceum Meir

cnc machine
Om kwaliteitsvol onderwijs te kunnen voorzien voor al onze leerlingen investeert de divisie secundair onderwijs in al haar scholen. Elke maand zetten we een investeringsproject in de kijker. We beginnen deze maand met één van de grootste investeringen ooit: het Stedelijk Lyceum Meir.

Oud-leerling in de kijker

liv van aelst
Iedereen die ooit naar de Night of the Proms ging, een musical bekeek in de Stadsschouwburg of afgelopen WitZwart nieuwjaarsfeest in Trix aanwezig was, heeft Liv Van Aelst (27 april 1974) al wel eens gezien of zeker gehoord.

Oud-leerling in de kijker

brechtje vandergraesen
CLB-medewerkster Brechtje Vandergraesen (27 april 1975) groeit op in het centrum van onze stad, vlakbij het centraal station. Ze is heel positief over haar schoolcarrière: “Ik ging heel graag naar school en heb goede herinneringen aan mijn tijd bij het Stedelijk Onderwijs”.
Subscribe to Nieuws