Stedelijk Lyceum

middelbare scholen

Wat na je zesde jaar beroepsonderwijs?

Wat na je zesde jaar beroepsonderwijs? Gaan werken? Nog een specialisatiejaar doen? Of denk je eraan om later misschien verder te studeren? Speciaal voor die zesdejaars die de sprong naar het hoger onderwijs willen maken, is er een nieuw voorbereidend zevende jaar! Zo begin je beter voorbereid aan een graduaats- of professionele bacheloropleiding. Deze nieuwe opleiding is een initiatief van de scholen van het Stedelijk Lyceum en AP Hogeschool.

Voor wie?

Voor alle leerlingen die slaagden in het  zesde jaar beroepsonderwijs en die later willen verder studeren. Het maakt niet uit welke richting je volgde of van welke school je komt. Iedereen is welkom als je maar een getuigschrift van het zesde jaar BSO hebt.

Wat leer je?

Dit voorbereidend jaar vormt de perfecte schakel tussen een BSO-opleiding en een opleiding in het hoger onderwijs.  

Je leert om de onderwerpen die je vroeger op een praktijkgerichte manier bekeek ook een op theoretische en abstractere manier te bekijken. Kortom: we vertalen praktijk naar theorie. Je ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn om te starten aan een opleiding in het hoger onderwijs. Denk aan taal-, onderzoeks- en cijfervaardigheden.

Welke vakken?

Je krijgt een brede vorming met wiskunde, taalvaardigheid (in het Nederlands, Engels en Frans), humane en exacte wetenschappen en maatschappelijke vorming. Je krijgt ook de kans om lessen of seminaries te volgen op AP Hogeschool. Zo kan je al ervaren hoe het er in het hoger onderwijs aan toe gaat.

 

Begeleiding

Je staat er niet alleen voor! Je kan rekenen op uitgebreide begeleiding, met testen, een persoonlijk ontwikkelingsplan en zelfs opvolging tijdens je eerste jaar in de hogeschool.

 

Waar?

Het 7e voorbereidende jaar kan je volgen in Stedelijk Lyceum Olympiade, VIIe-Olympiadelaan 2, 2020 Antwerpen. Iedereen met een getuigschrift van het zesde jaar BSO is welkom.

 

Inschrijven

Vanaf 24 augustus kan je inschrijven in Stedelijk Lyceum Olympiade.

Wil je meer informatie, bekijk dan zeker de opleidingsfiche en de brochure.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hHKiQ9-21vA&feature=youtu.be

 

https://www.youtube.com/watch?v=hHKiQ9-21vA&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=e77vgOpBUgw