Stedelijk Lyceum Cadix

secundair onderwijs

Missie

Missie

Hier staan we voor:
Het Stedelijk Lyceum Cadix behoort tot het Stedelijk Onderwijs Antwerpen en biedt een brede keuze aan creatieve studierichtingen aan.  Deze situeren zich allemaal binnen het interessegebied Kunst-Design-Media, zowel in KSO, TSO als BSO. Onze school situeert zich op het Eilandje, een buurt in volle ontwikkeling. Het unieke aan de school is dat wij blijvend onderwijskansen bieden aan alle leerlingen. Er heerst een sfeer waarin iedereen zich thuis kan voelen.

Onze kernwaarden zijn:

1. Creativiteit: leerlingen kunnen zich ontplooien tot creatieve individuen met behoud van hun eigen(zinnig)heid.

2. Betrokkenheid: personeelsleden en leerlingen voelen zich samen verantwoordelijk voor het welbevinden van iedereen op school. 

3. Diversiteit: wij geven alle jongeren maximale kansen, ongeacht hun achtergrond. We werken in een klimaat van wederzijds respect en vertrouwen.

In het Stedelijk Lyceum Cadix begeleidt een enthousiast en gedreven team de ontwikkeling van ieders talenten. We hebben hierbij aandacht voor de specifieke noden van elk individu. Het accent ligt op het stimuleren van de totale persoonlijkheidsontwikkeling: creatief, sociaal, cognitief en cultureel. We vormen zelfbewuste, weerbare mensen die klaar zijn voor een snel veranderende maatschappij.

Onderwijs stopt voor ons niet aan de schoolpoort. Onze leerlingen leren niet alleen binnen, maar ook buiten de school via diverse projecten en uitstappen.

In onze school is er een hechte samenwerking tussen directie, personeelsleden, leerlingen en ouders. Er is een open communicatie tussen alle betrokkenen.