Stedelijk Lyceum Cadix

secundair onderwijs

Design & Expo+

Over deze studierichting

3e graad - bso

Je specialiseert je in technieken die direct toepasbaar zijn voor etalage en standendecoratie. Je leert gebruik maken van allerlei hand- en elektrisch gereedschap en bewerken van verschillende materialen. Je verwerft gevoel voor compositie, vorm, kleur en verhoudingen. Je leert twee- en driedimensionale digitale ontwerpen maken en tekenvaardigheden ontwikkelen.

Wat?etalage foto

  • Zich specialiseren in technieken direct toepasbaar voor etalage en standendecoratie.
  • Gebruik maken van allerlei hand- en elektrisch gereedschap voor het bewerken van verschillende materialen.
  • Gevoel voor compositie, vorm, kleur en verhoudingen verwerven.
  • Twee-en drie-dimensionale digitale ontwerpen maken.
  • Tekenvaardigheden ontwikkelen.
  • Projecten realiseren buiten de school

Onze aanpak

Als volgende creatieve eigenschappen je niet onbekend zijn verwelkomen we je graag in de opleiding etalage en standendecoratie: schilderen en construeren, digitale voorstellingen en manuele ontwerpschetsen maken, heden en verleden als inspiartiebron gebruiken,  hand en verstand aanspreken om commerciële doeleinden te verzoenen met vernieuwende ideeën, het canvas bewerken en de ruimte aankleden, tijdsdruk vanzelfsprekend vinden en spontaan werken, een kunstenaar worden en de werker zijn, sociaal en teamplayer zijn, out of the box denken is je niet vreemd en georganiseerd multitasking is jouw lijfspreuk.

Een team van professionals zal je begeleiden naar de vormgever van onze visuele wereld van morgen. Het team zal je kritistisch leren kijken en zal inlevingsvermogen verwachten. Je zal nieuwe technologiën aangereikt krijgen en deze combineren met de tradities en waarden van het vakgebied, zonder het einddoel uit het oog te verliezen. Je zal leren hoe je een team kan dienen en stimuleren. Er zal gevraagd worden om grote projecten op te starten zonder de essentie van het product te vergeten. Wij verlangen: dat stiptheid en fierhied je leuze worden en vergeet “nine to five ”, het is enkel een leuk liedje.

We leveren je gemotiveerd en matuur af aan de beroepswereld via projecten en stages. Van een eenvoudige stapeling tot een internationaal thema, het publieke domein aankleden wordt jouw beroep om trots op te zijn.

Na het behalen van je getuigschrift is er toegang tot volgende creatieve en internationale beroepen; etaleur-decorateur van standen of winkels, decor en rekwisieten binnen de tv- of theaterwereld, visual merchandiser in de winkel, … of we reiken je de mogelijkheid aan om verder te studeren.

 

 

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: