Stedelijk Lyceum Cadix

secundair onderwijs

Podiumtechnieken (klank- en lichttechnieken)

Over deze studierichting

3e graad - tso

Je krijgt een praktijkgerichte studierichting die je voorbereidt op directe tewerkstelling. Je krijgt technisch-theoretische vakken zoals elektriciteit, (elektro)mechanica, technisch tekenen. In de praktijklessen leer je werken met een combinatie van techniek: licht, geluid en beeld. Je werkt, samen met cast en crew, achter de schermen mee aan culturele producties en festivals.

Je praktijkvakken gaan door in muziekcentrum Trix.

Onze aanpakpt foto

Podiumtechnieken in het stedelijk Lyceum Cadix is een technische studierichting, met veel aandacht voor het creatieve en het artistieke. We bieden een niet-alledaagse onderwijsaanpak aan, waarbij de theorie onmiddellijk in de praktijk wordt verhelderd. Het combineren van beide aspecten vinden we belangrijk.

Geluid en licht, in al zijn aspecten, zijn de twee grote pijlers van de richting podiumtechnieken. Daarnaast vinden we muziek- en theaterkennis, theatermechanica, elektriciteit en veiligheid belangrijke onderdelen van de opleiding.

De afdeling zet sterk in op het ontwikkelen en stimuleren van creativiteit, zelfstandig denken, ondernemingszin en handelen in teamverband. We richten ons dus op jongeren die een passie hebben voor het technische aspect van muziek en theater.

De praktijkvakken gaan door in muziekcentrum Trix, wat een inspirerende locatie is. Deze culturele hotspot waar verschillende artiesten, muziekstijlen, kunstvormen en allerhande bedrijven elkaar ontmoeten, stimuleert het leerproces. Maar ook in de school ontstaat er zowel tijdens de algemene vakken als tijdens projecten een kruisbestuiving tussen de verschillende creatieve richtingen.

Om voortdurend op de hoogte te blijven van de veranderingen binnen de branche kiest de school voor geëngageerde leerkrachten die zelf actief zijn in deze sector. De goede contacten die ze hierdoor blijven onderhouden, zorgen voor interessante projecten en leerrijke stageplaatsen. De jongeren die afstuderen zijn zo onmiddellijk inzetbaar op het werkveld én hebben ook voldoende bagage meegekregen om een studie in het hoger onderwijs aan te vatten.

 

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: