Stedelijk Lyceum Lakbors

secundair onderwijs

Eerste graad

Stedelijk Lyceum Lakbors bereid je voor ...

 

Na het eerste jaar A-stroom ga je naar het 2de jaar A-stroom waarbij je een keuze maakt tussen maatschappij en welzijn, economie en organisatie of moderne-talen wetenschappen. 

Na het eerste jaar B-stroom ga je naar het 2de jaar B waarbij je een keuze maakt voor een combinatie in maatschappij en welzijn, kunst en creatie en/of economie en organisatie. 

Wat de basisschool je bood, krijg je opnieuw en nu in 't groot. Je leert nog meer denken en doen voortaan, op weg naar een carrière, een toffe baan!

De wereld van moderne wetenschap, voor jou een hapklare hap.
In een labo, of in de industrie, of een toekomst in de petrochemie.
Een nieuwe Einstein wordt wakker in jou!

Onder voorbehoud

Kies je voor maatschappij en welzijn? Dan ben je geïnteresseerd in mensen en wetenschap. De mens en zijn leefomgeving staan centraal. Ook zal je een persoonlijke en gezonde levensstijl ontwikkelen!

Je komt uit 4, 5 of 6 en je bent al 12 jaar, dan ben je klaar voor dit eerste jaar. Wat krijg je zoal in het eerste B? Techniek en zo, en PAV.
Na één jaar, naar het eerste A of 2BVL, een beetje aandacht en het lukt je wel!

Verkopen zit je in het bloed, handel zal je leren, en wel heel snel, en PAV en sport en zo, dat ligt je wel. Van dactylo, computer en boekhouden, daar zal je ongetwijfeld van gaan houden!

Haarzorg en realisatietechnieken zijn veelzijdige vakken. Er wordt geëxperimenteerd met kleuren en materialen.
Kijken naar de wereld van de mode is essentieel !

Kies je voor de basisoptie kunst en creatie? Dan zal je leren werken met allerlei materialen en technieken. Je wordt een creatieve duizendpoot!