Stedelijk Lyceum Lakbors

secundair onderwijs

Verzorging-Voeding

Over deze studierichting

2e graad - bso

Dit is een praktische opleiding; je pakket algemene vakken is eerder beperkt. Graag werken met en/of voor mensen is noodzakelijk. Het accent ligt hierbij op zelfzorg, mantelzorg en zorg binnen de eigen omgeving. Je leert:

  • veel over huishouding: gezonde, evenwichtige en eenvoudige maaltijden bereiden, het onderhouden van de woning, de kleding en ander textiel.
  • over sociale relaties, gezonde voeding en krijgt een basiskennis over ziekenzorg.

Vanaf september 2013 wordt er in DE Kappersschool ook de richting VERZORGING-VOEDING aangeboden.

Het doel van deze 2de graad is de leerlingen uitgebreid te laten kennismaken met de verschillende segmenten binnen de zorgsector (verzorging, gezinsmanagement, organisatiehulp). Daardoor kunnen de leerlingen ene gerichtere keuze maken in de derde graad.

Een studiekeuze die neit alleen gebaseerd is op hun interesses maar ook op hun vaardigheden en competenties.

BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS (1e leerjaar 2e graad) VERZORGING (3BVV)

1.Toelatingsvoorwaarden

Voor het eerste leerjaar van de tweede graad: met vrucht een tweede of beroepsvoorbereidend leerjaar van de eerste graad van het secundair onderwijs gevolgd hebben.

1.Toelatingsvoorwaarden

Voor het eerste leerjaar van de derde graad: met vrucht een tweede leerjaar van de tweede graad van het secundair onderwijs gevolgd hebben.
Voor het tweede leerjaar van de derde graad: met vrucht het eerste leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs in dezelfde of in een overeenstemmende studierichting gevolgd hebben.

2.Inhoud

Er wordt verder gewerkt aan je technische en sociale competenties . Je leert werken voor en met zorgvragers met specifieke behoeften.Tijdens je stages in de bejaardenzorg kan je je verworven kennis en vaardigheden testen aan de werkelijkheid.

5BVER (1e leerjaar, 3e gr. Verzorging)