Stedelijk Lyceum Lamorinière

Samen verbinden – uitdagen – groeien – zorgen

2A - Maatschappij & Welzijn

Over deze studierichting

1e graad - A-stroom

In 'Maatschappij & Welzijn'  bestudeer je de mens en zijn omgeving. Een wetenschappelijke kant wordt gecombineerd met een sociaal aspect. Je krijgt een intro over verzorging, onderhoud en hygiëne. je zet de eerste stappen in de keuken waarbij je zowel kooktechnieken leert als overvoedingsstoffen en -middelen. Tenslotte is er ook aandacht voor sociale vakken en communicatie.

  • Je onderzoekt:
    • het sociale gedrag van mensen;
    • menselijke relaties.
  • Je leert wat een gezonde en persoonlijke leefstijl is.
  • Je oefent sociale en communicatieve vaardigheden

Heb je een getuigschrift van de lagere school? Dan ga je naar de A-stroom van de eerste graad.

In de A-stroom van het 2e jaar krijg je 25 uur basisvorming, is er 2 uur tijd voor differentiatie (verdieping en extra ondersteuning) en zijn er 5 uren waarin dieper wordt ingegaan op de optie die jij koos.
De scholen van het Stedelijk Lyceum bieden verschillende opties aan. Deze opties sluiten vaak aan bij de studierichtingen die ze in de 2e en 3e graad aanbieden. Je kan dus in het 2e jaar al eens proeven van wat een bepaalde studierichting precies inhoudt.

In de basisvorming krijg je 25u algemene vakken.

Het differentiatiegedeelte bestaat uit 2u VVV (versterken, verdiepen, verkennen). 

5u Maatschappij en welzijn - De extra vakken van deze basisoptie richten zich op het sociale aspect van de samenleving. Gezinstechnieken en sociale vorming zijn daar voorbeelden van.