Over deze studierichting
In de studierichting Biotechnologische wetenschappen binnen het domein Horeca & Voeding krijg je een brede wetenschappelijke opleiding. Een sterk pakket exacte wetenschappen (wiskunde, biologie, chemie en fysica) wordt gekoppeld aan proefondervindelijk onderzoek in de voedingsindustrie.
De algemene vakken worden aangevuld met toegepaste wetenschapslessen waarbij je de rol van biotechnologie binnen de voedingsindustrie bekijkt. Je bestudeert alle stappen in het proces van voedselverwerking.
Je leert hoe de voedingsindustrie werkt, hoe grondstoffen worden verwerkt tot voedingsproducten. Je begrijpt het belang van voedselveiligheid en - controle. Je hebt inzicht in de verwerking van eten.
Je leert productieprocessen analyseren, opstarten, opvolgen en wetenschappelijk verklaren.
Je leert onderzoekstechnieken ontwikkelen en uitvoeren.
In de studierichting Biotechnologische wetenschappen binnen het domein Voeding en horeca krijg je een brede wetenschappelijke opleiding. Een sterk pakket exacte wetenschappen (wiskunde, biologie, chemie en fysica) wordt gekoppeld aan proefondervindelijk onderzoek in de voedingsindustrie.
De algemene vakken worden aangevuld met toegepaste wetenschapslessen waarbij je de rol van biotechnologie binnen de voedingsindustrie bekijkt. Je bestudeert alle stappen in het proces van voedselverwerking.
Je leert hoe de voedingsindustrie werkt, hoe grondstoffen worden verwerkt tot voedingsproducten. Je begrijpt het belang van voedselveiligheid en -controle. Je hebt inzicht in de verwerking van eten.
Je leert productieprocessen analyseren, opstarten, opvolgen en wetenschappelijk verklaren.
Je leert onderzoekstechnieken ontwikkelen en uitvoeren.
In het vak atelier-VVV krijg je de kans om te verkennen, te versterken (remediëren) of te verdiepen (uitbreiden), afhankelijk van wat je op dat moment nodig hebt.
Ook leren leren komt hier aan bod.
Via projecten leer je je eigen studiegebied maar ook jezelf beter kennen en wordt er gewerkt aan actief burgerschap. Ook artistieke vorming, ICT en economie worden hier aangeboden.
Lessentabel - overzicht vakken
Situering van de studierichting
Deze opleiding bevindt zich in het domein Horeca & Voeding. De studierichting bereidt je voor om verder te studeren.
Biotechnologische & chemische wetenschappen binnen het domein Horeca & Voeding is de logische vervolgopleiding in de derde graad.
Toelatingsvoorwaarden
Je bent geslaagd voor de eerste graad A-stroom.
Vestiging(en)
Stedelijk Lyceum Lamorinière
2018 Antwerpen
Inschrijven bij Stedelijk Lyceum Lamorinière
- Inschrijven in het eerste leerjaar van de eerste graad (1A en 1B) doe je via https://meldjeaansecundair.antwerpen.be/
- Inschrijven in alle andere leerjaren kan vanaf 17 april, elke dag van 09.00 uur tot 16.00 uur (op woensdag tot 12.00 uur) op Vestiging Harmonie, Lamorinièrestraat 248, 2018 Antwerpen.
- Neem eerst contact op met de school voor een afspraak 03/285 94 00.
- De leerling moet steeds vergezeld worden door een ouder/voogd.
- Inschrijven tijdens de zomervakantie: 2, 3 en 4 juli - 27 tem 31 augustus van 10.00 uur tot 18.00 uur op Vestiging Harmonie, Lamorinièrestraat 248, 2018 Antwerpen
Meebrengen
- identiteitskaart van de ouder(s) of iemand die de ouderlijke macht uitoefent.
- identiteitskaart leerling
- als je niet de Belgische nationaliteit hebt, breng je een bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister/wachtregister of een reispas mee.
- een studiebewijs van het vorig schooljaar om je in te schrijven in een hoger middelbaar.
- getuigschrift basisonderwijs, bewijs of attest van vorige leerjaar om je in te schrijven in het eerste middelbaar.
- €100 voorschot op de schoolrekening (bancontact aanwezig)
Opgelet: alle informatie om in te schrijven voor OKAN of de opleiding HBO5 Verpleegkunde vind je op deze infopagina!
Waar kan je deze studierichting nog volgen?
Gerelateerde opleidingen
Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: